Obavijesti Video Pretražite Navigacija
likvidiran vatrenim oružjem

Tko je muškarac ubijen u sačekuši kod Ljubuškog? Bio je osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toni Brkić, osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku, ubijen je u ponedjeljak navečer kod Ljubuškog u zapadnoj Hercegovini, objavila je u utorak lokalna policija.

U policijskom priopćenju navode se samo inicijali ubijenog, no mediji prenose da se radi o Brkiću koji je 2007. izbjegao uhićenje u Hrvatskoj.

Tijelo 47-godišnjeg T.B. pronađeno je u šumi u zaseoku Vodice kod Vojnića. Svjedok je vidio kako muška osoba leži s vidljivim tragovima krvi nedaleko vozila nakon čega je na lice mjesta stigla policija i hitna pomoć, priopćila je policija zapadnohercegovačke županije.

Dežurna liječnica je konstatirala smrt navodeći kako je ubijen iz vatrenog oružja. Policija i tužitelj provode očevid na mjestu zločina, a policija traga za počiniteljima.

Mediji navode da je u klasičnoj sačekuši ubijen Brkić iz mjesta Vojnića kod Ljubuškog, koji ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Brkić je 2007. uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji "Walter" u kojoj je policija prijavila 29 osoba radi krijumčarenja cigareta, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojke rastu Alarmantno stanje u Srbiji: Imaju gotovo 800 novozaraženih, čak 90 posto onih koji su u bolnici nisu cijepljeni

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorili Beroš i HZHM EKSKLUZIVNO Sindikat hitne medicine pisao Plenkoviću: ''Slučaj poginule medicinske sestre samo je jedno od stradavanja...''

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. u Hrvatsku i zemlje Europske unije prokrijumčarila više od 1,5 milijuna kutija cigareta, procijenjenih na 42 milijuna kuna, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je na sudu u Ljubuškom bio osuđen na tri mjeseca zatvora, no kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od oko 4500 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene