Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton vs. Obama

Tko je dobio skuplje darove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton prošle je godine od stranih čelnika dobila puno skuplje poklone nego američki predsjednik Barack Obama, a među njima su i komadi nakita optočenog draguljima, piše u ponedjeljak Washington Post.

Hillary Clinton je dobila od saudijskog kralja Abdulaha zlatni nakit vrijedan pola milijuna dolara i to ogrlicu, narukvicu, prsten i naušnice od bijelog zlata ukrašene rubinima i dijamantima. Clinton je također dobila nakit od zlata, safira i dijamanata od brunejske kraljice u vrijednosti od 58.000 dolara.

Najskuplji poklon koji je dobio Barack Obama je 16.500 dolara vrijedan zlatni sat, a darovao mu ga je saudijski ministar odbrane Salman bin Abdulaziz al Saud.

Kineski predsjednik Xi Jinping poklonio je Obami crveno-bijelo-plavu košarkašku loptu s njegovim autogramom, dok je britanski premijer David Cameron Obami poklonio stol za tenis u vrijednosti od 1.100 dolara.

Pročitajte i ovo Žene obučene kao sufražetkinje (Foto: AFP) moćne žene 2020. bi mogla biti prava povjesna prekretnica za žene Slika nije dostupna Hit društvenih mreža VIDEO Još jedna Obamina snimka obišla svijet, pogledajte zašto

>> Varaždin: Za 200 kg srebrnog nakita kupac izdvojio više od MILIJUN kuna!

To su samo neki od poklona među kojima se nalaze i razne vaze, satovi, umjetnička djela i drugi predmeti koje su američki dužnosnici dobili tijekom prošle godine.

Michelle Obama je prošle godine najskuplji poklon dobila od predsjednika Mianmara Theina Seina i to bisernu ogrlicu u vrijednosti od 4.200 dolara. Njezine kćeri dobile su dva cvjetna broša od bisera, dijamanata i zlata u vrijednosti od 4.440 dolara.

Prema američkom zakonu, dužnosnici ne mogu poklone zadržati kao osobne stvari, osim u slučaju da uplate u državni proračun njihovu procijenjenu vrijednost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene