Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hvala ti, ali sada je bilo dosta'

Tisuće Tunižana traži ostavku predsjednika Ben Alija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet tisuća Tunižana tražilo je ostavku predsjednika Zinea El Abidina Ben Alija nastavljajući prosvjede u čijem je gušenju palo više desetaka žrtava.

Prosvjedi koji traju već mjesec dana s najmanje 66 mrtvih, prema podatcima nevladine udruge, mogli bi donijeti više demokracije magrepskog zemlji kojom desetljećima vlada čvrsta ruka ili voditi k radikalizmu s obzirom da je Al Kaida podržala prosvjednike tražeći rušenje režima i uvođenje islamskog prava (šarijat).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strani analitičari poručuju Gramzivost i despotizam režima izvori arapske pobune Slika nije dostupna Previše su se žurili Gadafi: Tunis živi u strahu, bili su nestrpljivi

 

'Ben Ali, odlazi', 'Trajni ustanak' i 'Ben Ali, hvala ti, ali sad je bilo dosta', izvikivali su prosvjednici kojih je u početku bilo nekoliko desetaka no pridruživali su ime se novi te se najmanje 5.000 okupilo pred zgradom ministarstva unutarnjih poslova, prenosi Reuters.

>> Turisti-povratnici iz Tunisa: Nije nas baš bilo strah

>> Tunis: Vojska na ulicama, kaos trajao cijelu noć

Iz gomile su se čule i osude uperene prema predsjedničkoj 'obitelji koja je opljačkala zemlju', te slogani poput 'Ministarstvo unutarnjih poslova je ministarstvo straha', kao i poruke veličanja prolivene krvi žrtava policijske represije. Ministar vanjskih poslova Tunisa Kamel Mordžan rekao je u intervjuu za francuski radio Europe 1 kako je 'predsjednik čovjek od riječi'. Objasnio je kako je Ben Ali jasno poručio 'da više neće održavati predsjedničke izbore istodobno s parlamentarnim. Time je prihvatio načelo da se parlamentarni izbori održe prije 2014'.(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene