Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj neizvjesnosti

Povratnici iz Tunisa: Nije nas baš bilo strah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski turisti čiji je odmor u Tunisu naprasno prekinut, vratili su se u domovinu.

Iako su bili na sigurnom u hotelima i trebali se vratiti u nedjelju, plan je promijenjen.  'Svi naši turisti se vraćaju i na taj način završena je ova neizvjesnost. Telefoni su nam stalno zvonili, međutim riječ je o sretnom završetku. Prema mojim informacijama turisti nisu bili direktno ugroženi i nalazili su se u obližnjim mjestima. Danas se još vraćaju tri hrvatska građanina koji nisu turistički bili u Tunisu već poslovno', kazao je ravnatelj Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Vinko Ljubičić poručujući svim ljudima da ako ne moraju putovati u Tunis, i ne idu te de će o cijeloj situaciji navrijeme informirati javnost.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Blanša Čolak turistička sezona "Onaj neki dišpet mi ne da, neću stati dok ne vratimo Split": Stanje je neizdrživo, gradom će hodati i zaštitari

>> Hrvatski turisti iz Tunisa se vraćaju kući

Zagrebački aerodrom bio je prepun članova rodbine i prijatelja koji su bili zabrinuti za svoje najbliže, no turisti kažu kako nerede nisu ni vidjeli.  'Nismo se osjećali ugroženo i bilo je sve u redu, Samo kad smo došli iz Sahare morali smo jednu noć prespavati u Tuseru, a poslije smo bili normalno u hotelu. No, činjenica da smo išli s djecom stvarala je nelagodu', kazao nam je jedan od turista Srđan Blažinac.

Sličan komentar ima i stariji bračni par Franjo i Jovanka Horvat. Kažu da su cijelo vrijeme bili na sigurnom u hotelu, no da su razočarani što su se morali vratiti ranije te se nadaju da će ponoviti cijelo putovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene