Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska premijerka Theresa May razgovarala je u četvrtak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na marginama sastanka NATO-a u Bruxellesu o curenju informacija u medije koje se tiču istrage terorističkog napada u Manchesteru.


May je "pokrenula pitanje curenja obavještajnih podataka u razgovoru s Trumpom dok su čekali snimanje zajedničke fotografije" svih sudionika skupa u novom sjedištu NATO-a, neslužbeno su saznale novinske agencije.

Vezani članci Donald Trump Američki Senat odobrio svjedoke na suđenju Trumpu, poznati i neki novi detalji Ivica Puljić Reporter iz Washingtona: "Republikanci neće dati potporu za opoziv. Moguće je cijepanje stranke"

"Ona je rekla da je dijeljenje informacija koje imamo sa SAD-om vrlo važno, ali da podaci koje dijelimo moraju ostati povjerljivi", novinskim agencijama rekao je izvor.

Trump je izjavio da će se provesti istraga "jako zabrinjavajućeg" curenja informacija u američke medije. "Navodno curenje informacija iz vladinih agencija jako je zabrinjavajuće", rekao je Trump u izjavi nakon dolaska u Bruxelles.

"Zahtijevam od ministarstva pravosuđa i drugih relevantnih agencija da pokrenu potpunu istragu" curenja informacija u medije, a "krivci trebaju biti kažnjeni najstrožom kaznom prema zakonu", navodi Trump u izjavi.

Britanska protuteroristička policija izrazila je u četvrtak nezadovoljstvo zbog "neovlaštenog objavljivanja" informacija u SAD-u o napadu na koncertu u Manchesteru u ponedjeljak, ocijenivši da ono "šteti" istrazi, dok je BBC objavio da je manchesterska policija nakon objave tih informacija prestala obavještavati američke vlasti o istrazi.

U terorističkom napadu počinjenom na koncertu u Manchester Areni u ponedjeljak navečer poginule su 22 osobe, a 59 ih je ranjeno. Odgovornost je preuzela Islamska država. (HINA)