Teško je vjerovati, ali talijanski premijer Silvio Berlusconi i dalje uspijeva iznova šokirati domaću ali i svjetsku javnost. Takav je učinak sada imala njegova poruka za 25.000 stanovnika L'Aquille koji su proveli već tri noći na otvorenom, bez krova nad glavom.


Njima je Berlusconi poručio da ove dane na otvorenom trebaju shvatiti kao kampiranje. Ovu izjavu je Berlusconi dao novinarskoj ekipi njemačke televizije N-TV prilikom posjete jednog od kampova u kojem su smješteni unesrećeni stanovnici.

>> Novi potres snažno uzdrmao Italiju, broj žrtava popeo se na 250

Vezani članci Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga''' Potres na Banovini Banovinu probudio novi potres, epicentar kod Petrinje: ''Zatresla se i zaškripala kuća, jako se osjetilo"

Talijanski premijer je rekao da stanovnicima 'ništa ne nedostaje. Imaju lijekove. Imaju toplu hranu. Imaju skrovište za provesti noć.'

Život izgubilo 250 osoba

Po posljednjim podacima službi civilne zaštite u potresu koji je u ponedjeljak u noći pogodio središnju Italiju život je izgubilo 250 osoba. Broj smrtno stradalih još nije konačan, a jedanaest tijela još nije identificirano.

Više od 70 tisuća ljudi ostalo je bez krova nad glavom i žive pod šatorima. Tisuće spasilaca i volontera vode borbu s vremenom tražeći preživjele ispod ruševina, koji kako vrijeme prolazi imaju sve manje šansi da dočekaju spas. 42 sata nakon najstrašnijeg potresa koji je Italiju pogodio u posljednja tri desetljeća, iz ruševina je izvučena živa žena.

Silvio Berlusconi jučer je najavio da će za 48 sati prestati potraga za preživjelima u ruševinama nakon čega će se, navodi ANSA, oko 30 osoba koje se vode kao nestale pribrojati popisu poginulih. Zahvalio je na ponuđenoj pomoći sa svih strana svijeta, rekavši kako je Italija bogata zemlja te ima dovoljno sredstava da se sama nosi s ovom katastrofom. U L'Aquili je mrtvačnica improvizirana u zgradi u kojoj se inače nalazi škola financijske policije.