Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristi neznalice

Nevjerojatno! Odlučili otići u džihad, ali prvo su kupili knjigu 'Islam za neznalice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O islamu, kuranu i arapskom učili su iz serije knjiga za neznalice. Dva mladića naručila su ih putem interneta uoči puta u Siriju.

Uoči putovanja u Siriju, dva britanska terorista na Amazonu su naručila knjige Islam za neznalice, Kuran za neznalice i Arapski za neznalice, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

'Ne smijem nikome reći da ću u džihad. Lol. Uhitit će me', rekao je Mohammed Nahin Ahmed (22) svom vršnjaku i prijatelju iz djetinjstva Yusufu Zubairu Sarwaru. Nakon toga napustili su Brimingham i pridružili se pobunjenicima u Aleppou.

Mladići su uhićeni u siječnju u zračnoj luci Heathrow. Nakon osam mjeseci provedenih u borbi u Siriji odlučili su se za povratak.

VIDEO Je li moguće da vođa sirijskih pobunjenika voli OVO?

Kada je odlazio Sarwar je majci ostavio poruku da ide u džihad jer je to najbolje djelo u Alahovim očima i dodao da talibani i Al-Kaida nisu loši. Ona je sve prijavila policiji.

Nakon povratka vlasti su uvjeravali da su se bavili humanitarnim radom, ali odala ih je kamera pronađena u njihovoj prtljazi, koja je sadržavala tisuće slika, pa i one na kojima poziraju s oružjem. Na njihovoj odjeći pronađeni su tragovi eksploziva uključujući TNT i nitro glicerin.

Tu nije kraj - dokaz da se nisu bavili humanitarnim radom bile su i poruke na društvenim mrežama i e-mailovima koje su razmjenjivali s islamskim teroristima. Dvojac je na sudu u Londonu priznao jednu točku optužnice - sudjelovanje u pripremi terorističkih radnji suprotno članku 5. Zakona o terorizmu.

VIDEO Prizori koji sablaznjuju svijet: Djeca u raljama pakla!

Obitelji oba mladića izvršile su pritisak na njih da se vrate u Veliku Britaniju nakon što su otkrile gdje su.

Inače, Ahmed se iz Bangladeša u kojem je rođen preselio u Veliku Britaniju kao dijete, dok je Sarwar, inače pakistanskog podrijetla, rođen u Velikoj Britaniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene