Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izljevi bijesa

Tamerlan se naglo drastično promijenio, bio je izbačen i iz džamije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminuli osumnjičenik za bombaški napad u Bostonu, stariji od dvojice braće, 26-godišnji Tamerlan Carnajev, od jedne je strane Vlade identificiran kao pristalica radikalmnog islama, otkriveno je iz FBI-a.

Prema tim informacijama, neimenovana Vlada kontaktirala je FBI i izvijestila ih kako se 26-godišnji Čečen od 2010. godine drastično promijenio te da se sprema napustiti SAD kako bi se priključio sumnjivim skupinama 'podzemlja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijet mu smrtna kazna Džohar Carnajev u 30 točaka optužen za napad na Boston Slika nije dostupna Napad na Bostonski maraton Džohar Carnajev prohodao, FBI lagao o smrti poznanika njegova brata?

Iako nije objavljeno koja je Vlada dojavila tu informaciju, L.A. Times piše kako se pretpostavlja da se radi o Rusiji, kamo je Tamerlan putovao 2012. godine i zadržao se 6 mjeseci. Nakon toga dogodila se i njegova radikalna svjetonazorska promjena. On i njegov mlađi brat, ranjeni 19-godišnji Džhohar Carnajev, stigli su u SAD kao izbjeglice iz Čečenije prije 10 godina. Dobili su azil i američko državljanstvo - Tamerlan ranije, a Džohar je građanin SAD-a postao 2012. godine.

>> Termalna kamera otkrila je policiji kako se osumnjičeni skrivao

I dok otac i majka osumnjičenih za bombaški napad tvrde da je njihovim sinovima sve podmetnuto, ostatak obitelji, prijatelji, poznanici i kolege iz učionica dvojicu braće opisuju kao vrlo različite osobe. Ranjenog Džohara, koji se trenutačno nalazi u bolnici s ozbiljnom ozljedom grla, opisuju kao vrlo pozitivnu i ugodnu osobu, dok za ubijenog Tamerlana kažu kako je povremeno znao imati izljeve bijesa.

Tamerlana izbacili iz džamije

Čak je prije 3 mjeseca izbačen iz lokalne džamije nakon što se izderao na imama za vrijeme molitve. Imam je tada spomenuo ubijenog borca za prava Afroamerikanaca, Martina Luthera Kinga, kao primjer osobe u koje se čovjek može ugledati, što je izazvalo burnu reakciju Tamerlana Carnajeva. 'Počeo je vikati imamu kako ne može spominjati tu osobu jer ona nije bila musliman', svjedoči Muhamed, koji je tada bio prisutan i poznavao je Tamerlana kao pripadnika lokalne muslimanske zajednice. Njegova reakcija, kaže Muhamed, zaprepastila je sve prisutne. 'Bio je pun bijesa u sebi. Ne mogu objasniti što mu je bilo na pameti', rekao je Muhamed.

Istovremeno, još jedan poznanik dvojice braće, koji se predstavio samo kao Haithen, mlađeg brata Džohara opisuje kao simpatičnu, tolerantnu i blagu osobu, za razliku od Tamerlana, za kojeg kaže da nije bio nimalo simpatičan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene