Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanske službe spašavanja, u koje su uključeni obalna straža, vojno zrakoplovstvo i vatrogasne postrojbe, tragaju za balonom s dvočlanom američkom posadom koji je, pretpostavlja se, 'nestao' za preleta poluotoka Gargana na talijanskoj strani Jadranskog mora.


Po podatcima iz središnjice lučkih kapetanija, s posadom balona, koji je poletio iz Bristola u Engleskoj kako bi sudjelovao u međunarodnom natjecanju balona, posljednji kontakt bio je jutros u osam sati putem satelitskog telefona. Posada je obalnu stražu u Bariju obavijestila da smanjuje visinu zbog nekog problema, ali nije tražila pomoć.

Vezani članci Balon bebe Trumpa (Foto: AFP) "Beba Trump" leti iznad britanskog parlamenta Balon koji karikira Donalda Trumpa (Foto: AFP) Ovakvom trolanju još nitko nije svjedočio: Britanci će Trumpu sasvim otvoreno poručiti da se ponaša kao infantilni idiot

>> VIDEO: Niti jedna u balonu ne kaže ne!

Nakon toga o balonu nije bilo obavijesti te je pokrenuta potraga na kopnu i moru, a obaviještene su i hrvatske vlasti, izvijestila je agencija ANSA. Jadransko područje na koje je mogao pasti balon pretražuje zrakoplov lučke kapetanije, navodi agencija. (Hina)