Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanska strana Jadrana

Talijanske službe spašavanja u potrazi za nestalim balonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske službe spašavanja, u koje su uključeni obalna straža, vojno zrakoplovstvo i vatrogasne postrojbe, tragaju za balonom s dvočlanom američkom posadom koji je, pretpostavlja se, 'nestao' za preleta poluotoka Gargana na talijanskoj strani Jadranskog mora.

Po podatcima iz središnjice lučkih kapetanija, s posadom balona, koji je poletio iz Bristola u Engleskoj kako bi sudjelovao u međunarodnom natjecanju balona, posljednji kontakt bio je jutros u osam sati putem satelitskog telefona. Posada je obalnu stražu u Bariju obavijestila da smanjuje visinu zbog nekog problema, ali nije tražila pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zategnuti odnosi dviju zemalja Otkriven cilj srušenog kineskog balona: Vjetrovi ga otpuhali s kursa i uzbunili SAD Špijunski balon, ilustracija Pretjerana reakcija Rat balonima: Kina zaprijetila - "I oni su ilegalno letjeli u našem zračnom prostoru. Poduzet ćemo protumjere"

>> VIDEO: Niti jedna u balonu ne kaže ne!

Nakon toga o balonu nije bilo obavijesti te je pokrenuta potraga na kopnu i moru, a obaviještene su i hrvatske vlasti, izvijestila je agencija ANSA. Jadransko područje na koje je mogao pasti balon pretražuje zrakoplov lučke kapetanije, navodi agencija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene