Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dario Franceschini

Talijanska oporba izabrala novog čelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslabljeni talijanski oporbeni lijevi centar izabrao je novog čelnika umjesto Waltera Veltronija, kojeg je poraz na lokalnim izborima od stranke premijera Silvija Berlusconija natjerao na odstupanje s položaja.

Dario Franceschini (50), koji je bio Veltronijev zamjenik, preuzeo je mjesto čelnika Demokratske stranke u trenutku kada je oporbeni blok u krizi a Berlusconi unatoč recesiji čvrsto drži vlast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi Dino Novi početni Ferrari stiže 2019? Slika nije dostupna 20 kilograma zlata Al Kaida nudi nagradu za čelnika Hutija u Jemenu, Iran šalje ratne brodove

Stranački delegati izabrali su Franceschinija s 1.047 od 1.258 glasova. Njegov jedini protukandidat, bivši ministar obrane Arturo Parisi, dobio je 92 glasa.

'Optimizam se vratio, vratilo se povjerenje i vratila se volja za borbom', rekao je Franceschini stranačkim izaslanicima nakon što je izabran.

Glavni Franceschinijev zadatak bit će regrupiranje oporbenog lijevog centra pogođenog razmiricama i korupcijskim skandalima.

Veltroni, koji je Demokratsku stranku vodio od 2007. a prošle godine izgubio izbore od Berlusconija, podnio je ovoga tjedna ostavku na čelno mjesto stranke nakon ponižavajućeg poraza lijevog centra na izborima za lokalnu vlast Sardinije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene