Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Segregacija zatvorenika

Talijani otvaraju zatvor za transseksualce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijani se pripremaju otvoriti prvi zatvor namijenjen isključivo za transseksualne osobe. Njihovu odluku pozdravili su gay i transseksualni aktivisti u zemlji.

Spomenuti zatvor bit će smješten u Empoliju, pored Firence, a njegovo otvaranje planirano je za kraj tekućeg mjeseca. 'To je vrlo važna inicijativa. To je eksperiment, ali mi vjerujemo kako smo na pravom putu. Vjerujemo kako će naša odluka dati rezultate', poručio je predsjednik udruge Archigay Aurelio Mancuso.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pukla vodovodna cijev KATAKLIZMA U FIRENCI Urušilo se 200 metara zidane obale Slika nije dostupna Veliko nevrijeme Tornado poharao Firencu, ozlijeđeno 20-ak osoba

Udruga Archigay i njoj slične već godinama pokušavaju pomoći transseksualnim osobama, u njihovoj što boljoj integraciji u talijansko društvo, što će biti i jedan od glavnih ciljeva novog zatvora u Empoliju. 'Daleko od toga da se radi o segregaciji transseksualnih osoba, na taj način će im se moći kvalitetnije pomoći i brinuti se o njima', dodaje Mancuso.

Zatvor za transseksualce prostirat će se na 1000 kvadratnih kilometara, imat će 26 prostranih ćelija te 40 čuvara oba spola. Mancuso kaže da će zatvor nuditi i tečajeve zatvorenicima, ili posao pomaganja starijim osobama. 'Zapravo je cilj ponuditi im alternativu za prostituciju, narkomanstvo i sitan kriminal', zaključio je Mancuso. Transseksualni zatvorenici čine jedan do dva posto ukupne zatvorske populacije u Italiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene