Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijani se pripremaju otvoriti prvi zatvor namijenjen isključivo za transseksualne osobe. Njihovu odluku pozdravili su gay i transseksualni aktivisti u zemlji.


Spomenuti zatvor bit će smješten u Empoliju, pored Firence, a njegovo otvaranje planirano je za kraj tekućeg mjeseca. 'To je vrlo važna inicijativa. To je eksperiment, ali mi vjerujemo kako smo na pravom putu. Vjerujemo kako će naša odluka dati rezultate', poručio je predsjednik udruge Archigay Aurelio Mancuso.

Vezani članci Slika nije dostupna Merkel ne želi komentirati odluku bez presedana u povijesti! Slika nije dostupna VIDEO Pogledao kroz prozor aviona, a kad ono...

Udruga Archigay i njoj slične već godinama pokušavaju pomoći transseksualnim osobama, u njihovoj što boljoj integraciji u talijansko društvo, što će biti i jedan od glavnih ciljeva novog zatvora u Empoliju. 'Daleko od toga da se radi o segregaciji transseksualnih osoba, na taj način će im se moći kvalitetnije pomoći i brinuti se o njima', dodaje Mancuso.

Zatvor za transseksualce prostirat će se na 1000 kvadratnih kilometara, imat će 26 prostranih ćelija te 40 čuvara oba spola. Mancuso kaže da će zatvor nuditi i tečajeve zatvorenicima, ili posao pomaganja starijim osobama. 'Zapravo je cilj ponuditi im alternativu za prostituciju, narkomanstvo i sitan kriminal', zaključio je Mancuso. Transseksualni zatvorenici čine jedan do dva posto ukupne zatvorske populacije u Italiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju