Potres jačine 4,8 po Richteru rano jutros pogodio je Italiju.


Jutros oko 4:30 potres magnitude 4,8 po Richteru pogodio je Italiju, javlja EMSC. Epicentar potresa bio je 26 kilometara od Firence, na dubini od 9 kilometara.

Vezani članci Skele na zgradi Županijskog suda u Zagrebu - 2 Na oštećeni Županijski sud postavljene skele, ali ne samo zbog potresa. Stručnjak: ''Za ovakve zgrade se ne brinem'' Koronavirus, Italija Najgori dan za Francusku, umrlo 509 oboljelih. U Italiji zabilježeno 727 smrtnih slučajeva

''Spavao sam u kamp-kućici kada se počelo tresti. Mislio sam da su provalnici, a ne potres'', napisao je muškarac koji je od epicentra potresa bio udaljen samo 6 kilometara. ''Probudilo me pomicanje kreveta'', ''Zvučalo je kao grmljavina. Tresli su se i prozori i krevet'', samo su neki od komentara stanovnika koji su osjetili potres.

Prema informacijama EMSC-a, nakon ovog, Italiju je pogodio i niz slabijih potresa.

Za sada nema izvještaja o žrtvama, rekli su vatrogasci. Ljudi su istrčali iz svojih domova nakon prvog podrhtavanja tla, ali nije nanesena šteta "ljudima ili građevinama", objavila je civilna zaštita.

Čelnik Toskane Enrico Rossi rekao je kako su oštećene neke zgrade, a talijanske su novine objavile fotografije pukotina u zidovima crkve Svetog Silvestra u gradu Barberino del Mugello, blizu epicentra potresa.

Željeznički je promet suspendiran iz mjera predostrožnosti, ali su se linije polako počele vraćati u promet nakon nekoliko sati. (V.P./Hina)