Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlakovi nisu vozili

Snažan potres zatresao Italiju: ''Zvučalo je kao grmljavina. Tresli su se prozori i krevet''

Potres jačine 4,8 po Richteru rano jutros pogodio je Italiju.

Jutros oko 4:30 potres magnitude 4,8 po Richteru pogodio je Italiju, javlja EMSC. Epicentar potresa bio je 26 kilometara od Firence, na dubini od 9 kilometara.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Coculla Duga tradicija FOTO Bizarna procesija: Sveti Dominik prekriven zmijama proveden ulicama grada

''Spavao sam u kamp-kućici kada se počelo tresti. Mislio sam da su provalnici, a ne potres'', napisao je muškarac koji je od epicentra potresa bio udaljen samo 6 kilometara. ''Probudilo me pomicanje kreveta'', ''Zvučalo je kao grmljavina. Tresli su se i prozori i krevet'', samo su neki od komentara stanovnika koji su osjetili potres.

Prema informacijama EMSC-a, nakon ovog, Italiju je pogodio i niz slabijih potresa.

Za sada nema izvještaja o žrtvama, rekli su vatrogasci. Ljudi su istrčali iz svojih domova nakon prvog podrhtavanja tla, ali nije nanesena šteta "ljudima ili građevinama", objavila je civilna zaštita.

Čelnik Toskane Enrico Rossi rekao je kako su oštećene neke zgrade, a talijanske su novine objavile fotografije pukotina u zidovima crkve Svetog Silvestra u gradu Barberino del Mugello, blizu epicentra potresa.

Željeznički je promet suspendiran iz mjera predostrožnosti, ali su se linije polako počele vraćati u promet nakon nekoliko sati. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene