Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seks, laži i videovrpce

Tajna snimka seksa otkrila korupciju od 370 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajna snimka seksa bivšeg bivšeg direktora kineske podružnice GlaxoSmithKlina (GSK) Marka Reillyja i njegove ljubavnice otvorila je pravu Pandorinu kutiju.

Tajna snimka seksa bivšeg bivšeg direktora kineske podružnice GlaxoSmithKlina (GSK) Marka Reillyja i njegove ljubavnice otvorila je pravu Pandorinu kutiju zbog čega se ova farmaceutska tvrtka našla u velikim problemima.
 

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin" Prosvjed Kaos na ulicama VIDEO Prosvjednici bacaju molotovljeve koktele na zgradu albanske vlade: Optužuju premijera za nepotizam i korupciju

Naime, kako piše Business Insider, otkriveno je kako je GSK za mito kineskim liječnicima što je uključivalo skupe darove, putovanja i plaćanja seksualnih usluga potrošio oko 370 milijuna eura.
 

Snimku seksa Marka Reillyja i njegove ljubavnice snimila je skrivena kamera, u njegovom stanu, a zatim je materijal emailom poslan svim članovima uprave farmaceutskog giganta. Sada je otkriveno da je baš ta snimka pokrenula istragu o korupciji u GSK-u jer je snimka navodno bila pokušaj ucjene.
 

Naime, Reilly je angažirao privatnog detektiva kako bi otkrio tko je instalirao skrivenu kameru u njegov stan, uz blagoslov kompanije. Za 'Projekt Škorpion' unajmljen je istražitelj Petera Humphrey koji je istragu usmjerio na bivšu zaposlenicu Vivien Shi (49), istaknutu poslovnu ženu koja je imala jake veze u kineskoj vladi.


Uvodi se zabrana prodaje Avandije za dijabetičare u EU

No, u srpnju je Humphrey uhićen zajedno sa svojom suprugom Yu Yingzeng, američkom državljankom i kćerkom jednog od najistaknutijih atomskih fizičara u Kini. Na javnoj televiziji morao je priznati kako je nelegalnim putem dolazio do privatnih informacija.
 

Gotovo u isto vrijeme, kineske su vlasti optužile Reillyja za upravljanje korupcijskom mrežom te mu je do okončanja sudskog procesa zabranjeno napuštati Kinu. Navodno je GSK ilegalno ostvario zaradu od 112 milijuna eura. Ako Reillyja proglase krivim za korupciju, prijeti mu doživotan zatvor.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene