Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP)
Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvanaest tajlandskih dječaka i njihov nogometni trener koji su 17 dana proveli zatočeni u špilji Tham Luang prije spektakularne akcije spavašanja u srpnju kreću na prvo putovanje u inozemstvo, objavila je u petak vlada.


Dječaci iz momčadi Wild Boars koji treniraju nogomet i njihov trener sudjelovat će na Ljetnim omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada, a nastupit će i u televizijskim emisijama u New Yorku te održati konferenciju za novinare u tajlandskom konzulatu u New Yorku, najavio je glasnogovornik tajlandske vlade.

Vezani članci Elon Musk (Foto: AFP) Ronilac iz tajlandske spilje tužio Elona Muska, traži najmanje 75 tisuća dolara Dječaci zarobljeni u podzemnoj pećini na Tajlandu (Foto: AFP) - 1 Povijesna akcija na Tajlandu: Ronilac koji je spašavao dječake otkrio zanimljiv detalj pomoću kojeg su ih pronašli

Ranije je vlada upozorila novinare da ne pokušavaju doprijeti do dječaka kako bi im se omogućio puni oporavak nakon dvotjednog boravka u špilji.

Posjetili četvrtu najdulju špilju u Tajlandu

Dječaci u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener posjetili su četvrtu najdulju špilju u Tajlandu, nekih 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka blizu granice s Mijanmarom, dana 23. lipnja nakon treninga. No ostali su zarobljeni zbog naglog prodora vode, zbog čega je pokrenuta najveća nacionalna i međunarodna akcija spašavanja uz pomoć tisuća spasilaca iz brojnih zemalja.

Putovanje u inozemstvo dječacima je omogućeno pošto su četvorica članova momčadi dobila tajlandsko državljanstvo početkom kolovoza. (Hina)