Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP)
Dječaci spašeni iz špilje (Foto: AFP)

Dvanaest tajlandskih dječaka i njihov nogometni trener koji su 17 dana proveli zatočeni u špilji Tham Luang prije spektakularne akcije spavašanja u srpnju kreću na prvo putovanje u inozemstvo, objavila je u petak vlada.


Dječaci iz momčadi Wild Boars koji treniraju nogomet i njihov trener sudjelovat će na Ljetnim omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada, a nastupit će i u televizijskim emisijama u New Yorku te održati konferenciju za novinare u tajlandskom konzulatu u New Yorku, najavio je glasnogovornik tajlandske vlade.

Vezani članci Prve snimke dječaka nakon izlaska iz špilje (Screenshot: AP) Objavljena prva snimka dječaka nakon spašavanja iz špilje: Iz bolničkih kreveta razdragano mahali i zahvaljivali Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: Getty Images) Hollywood ne gubi vrijeme: Već se sprema film o spašavanju tajlandskih dječaka iz potopljene pećine

Ranije je vlada upozorila novinare da ne pokušavaju doprijeti do dječaka kako bi im se omogućio puni oporavak nakon dvotjednog boravka u špilji.

Posjetili četvrtu najdulju špilju u Tajlandu

Dječaci u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener posjetili su četvrtu najdulju špilju u Tajlandu, nekih 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka blizu granice s Mijanmarom, dana 23. lipnja nakon treninga. No ostali su zarobljeni zbog naglog prodora vode, zbog čega je pokrenuta najveća nacionalna i međunarodna akcija spašavanja uz pomoć tisuća spasilaca iz brojnih zemalja.

Putovanje u inozemstvo dječacima je omogućeno pošto su četvorica članova momčadi dobila tajlandsko državljanstvo početkom kolovoza. (Hina)