Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak u ponedjeljak

Tajland: Propali prvi pregovori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski premijer Abhisit Vejjajiva i predstavnici prosvjednika koji zahtijevaju prijevremene izbore razgovarali su u nedjelju u Bangkoku, ali se nisu uspjeli dogovoriti i tako zaustaviti dvotjednu političku krizu.

Premijer je odbio zahtjev 'crvenih košulja', pristaša bivšeg premijera u egzilu Thaksina Shinawatre, da brzo organizira izbore, ali su se dvije strane dogovorile da će pregovore nastaviti u ponedjeljak u 18.00 sati (13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu). 'Parlament ćemo raspustiti samo ako ocijenimo da je to jedino moguće rješenje za čitavu zemlju, a ne samo za 'crvene'', rekao je Vejjajiva trojici predstavnika crvenokošuljaša koji su sudjelovali u pregovorima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjedi traju Tajlandski premijer počeo pregovore s prosvjednicima Slika nije dostupna Neće raspustiti parlament Tajlandski premijer nudi pregovore s prosvjednicima

Pregovore koji su potrajali tri sata, a održani su u jednoj školskoj ustanovi u prijestolnici, izravno je prenosila televizija. Raspravu su na golemom videozidu pratili desetci tisuća prosvjednika okupljenih ispred sjedišta vlade. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene