Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajlandski premijer Abhisit Vejjajiva i predstavnici prosvjednika koji zahtijevaju prijevremene izbore razgovarali su u nedjelju u Bangkoku, ali se nisu uspjeli dogovoriti i tako zaustaviti dvotjednu političku krizu.


Premijer je odbio zahtjev 'crvenih košulja', pristaša bivšeg premijera u egzilu Thaksina Shinawatre, da brzo organizira izbore, ali su se dvije strane dogovorile da će pregovore nastaviti u ponedjeljak u 18.00 sati (13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu). 'Parlament ćemo raspustiti samo ako ocijenimo da je to jedino moguće rješenje za čitavu zemlju, a ne samo za 'crvene'', rekao je Vejjajiva trojici predstavnika crvenokošuljaša koji su sudjelovali u pregovorima.

Vezani članci Andrej Plenković Andrej Plenković o presudama Stanišiću i Simatoviću: "Hrvatska ne može biti zadovoljna. Sudjelovali su u najstrašnijim zločinima poput Vukovara, Škabrnje i Srebrenice" Princeza Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi (Foto: DPA/PIXSELL) Presedan u Tajlandu: Princeza kandidatkinja za premijerku

Pregovore koji su potrajali tri sata, a održani su u jednoj školskoj ustanovi u prijestolnici, izravno je prenosila televizija. Raspravu su na golemom videozidu pratili desetci tisuća prosvjednika okupljenih ispred sjedišta vlade. (Hina)