Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještani tajlandskog sela Sa Iapa danas su se ispričali jednom djelatniku Googleova programa Street View za kojeg su mislili da je vladin špijun.


Dok je prolazio selom Sa Iap u Googleovu automobilu s kamerom, djelatnika su zaustavili seljani koji su mislili da za vladu radi istraživanje terena radi plana izgradnje sporne brane.

Tajlanđana su okružili stanovnici i ispitivali ga te odveli u obližnji hram kako bi se zakleo ispred kipa Bude da nije vladin špijun. 'Stanovnici se ispričavaju Googleu zbog nesporazuma', navodi se u izjavi na Facebooku skupine koja se protivi brani.

Vezani članci Pijavica Pijavica se pojavila iz vedra neba i počela sijati kaos u malom mjestu Rupa Zemljo, otvori se! Tlo mu se otvorilo pod nogama, nije ni stigao reagirati

>> 'Google konačno priznao': Ako koristite Gmail, ne očekujte privatnost!

Stanovnici su objasnili da je automobil izazvao sumnje prolaskom uličicama sela. Glasnogovornik Googlea primijetio je da tvrtka ponekad nailazi na neočekivane reakcije i da Street View nije iznimka.

Pokrenut 2007. Google Street View donosi panoramski pogled ulica u tri dimenzije i omogućuje korisnicima da se njima virtualno kreću. Ta je usluga pokrenula polemike u više zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook