Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijeli otok opasna zona

Tajfun pogodio Tajvan: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajfun Sulik koji je u subotu pogodio Tajvan, prema prvim podacima odnio je jednu ljudsku žrtvu, a najmanje 30 osoba je ozlijeđeno.

Tajvanske vlasti upozoravaju da će tijekom cijeloga dana nastaviti puhati snažni vjetrovi te da obilna kiša neće prestati, upozoravajući na klizanje tla i na poplave, osobito u južnim područjima.

Pročitajte i ovo Lai Ching-te Potencijalni sukob Rezultati povijesnih izbora novi su udarac za Kinu: Hoće li vojno intervenirati? Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

>> Potres od 6,5 stupnjeva pogodio Tajvan

Cijeli otok proglašen je opasnom zonom, a u najugroženija područja poslana je vojska. Prije dolaska tajfuna evakuirano je više od 8000 ljudi.

U glavnome gradu Taipeiju poginuo je 50-godišnji policajac. 33 osobe su ozlijeđene, od kojih su tri zadobile teže ozljede. Vjetar puše brzinom od 190 km/h, a bez opskrbe električnom energijom ostalo je 800.000 domova. Oko 170 letova je otkazano ili odgođeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene