Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje krize na Kosovu

Tadić u diplomatskoj akciji: Želi da svijet prizna sjever Kosova 'kao nešto posebno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić pokušat će u new Yorku tijekom sastanka sa svjetskim liderima riješiti krizu na carinskim prijelazima na Kosovu.

Tadić će pokušati tu krizu riješiti zagovarajući plan Ban Ki-moona iz 2008. godine, koji bi mu poslužio kao uvod da međunarodna zajednica prizna da je 'sjever Kosova nešto posebno', doznaje Blic.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Sve bi to, prema Tadićevom planu trebalo dovesti do pregovora o autonomiji sjevera Kosova, ili čak podjeli. Zasjedanje Generalne skupštine UN-a koje je počelo jučer, bit će prilika za susret Tadića s najvišim dužnosnicima SAD-a, Rusije i EU-a i da u tim susretima dobije podršku za stavove Beograda.

Pored toga što će tražiti način da se sadašnja situacija riješi u korist Srba, a to podrazumijeva povlačenje kosovskih carinika i policajaca s Brnjaka i Jarinja, Tadić će probati i otvoriti i put za pregovore o sjeveru Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene