Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski državni odvjetnik zadužen za istragu terorističkog napada u Stockholmu izjavio je da je 98 posto siguran da je Tajmur Abdel Vahab počinitelj tog samoubilačkog napada, a njegovo je ime otkrio islamistički portal.


'Potvrđujemo njegov identitet s 98 posto sigurnosti', rekao je odvjetnik Tomas Lindstrand na konferenciji za novinare na upit može li potvrditi da je Tajmur Abdel Vahab napadač samoubojica.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Slika nije dostupna 'Strah je stigao u Švedsku'

'Još nismo završili analizu DNA i obitelj ga još nije identificirala', dodao je Lindstrand objašnjavajući vrlo blagu nesigurnost.

>> Islamistički portal objavio fotografiju kamikaze iz Stockholma

Dvije eksplozije su gotovo istodobno odjeknule u subotu predvečer u gustoj trgovačkoj četvrti središta Stockholma, u kojima je poginuo počinitelj, a dvije su osobe ranjene.

Islamistička stranica Šumuk al-islam je objavila da je napadač u Stockholmu Tajmur Abdel Vahab, a tu je vijest poslije ponovio američki centar za nazdor islamističkih internetskih stranica (SITE) i medija. (Hina)