Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriven identitet

Šveđani sigurni: Napadač je Tajmur Abdel Vahab

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski državni odvjetnik zadužen za istragu terorističkog napada u Stockholmu izjavio je da je 98 posto siguran da je Tajmur Abdel Vahab počinitelj tog samoubilačkog napada, a njegovo je ime otkrio islamistički portal.

'Potvrđujemo njegov identitet s 98 posto sigurnosti', rekao je odvjetnik Tomas Lindstrand na konferenciji za novinare na upit može li potvrditi da je Tajmur Abdel Vahab napadač samoubojica.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija Počinitelj uhićen U napadu na švedski počasni konzulat u Turskoj teško ozlijeđena zaposlenica

'Još nismo završili analizu DNA i obitelj ga još nije identificirala', dodao je Lindstrand objašnjavajući vrlo blagu nesigurnost.

>> Islamistički portal objavio fotografiju kamikaze iz Stockholma

Dvije eksplozije su gotovo istodobno odjeknule u subotu predvečer u gustoj trgovačkoj četvrti središta Stockholma, u kojima je poginuo počinitelj, a dvije su osobe ranjene.

Islamistička stranica Šumuk al-islam je objavila da je napadač u Stockholmu Tajmur Abdel Vahab, a tu je vijest poslije ponovio američki centar za nazdor islamističkih internetskih stranica (SITE) i medija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene