Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri bebe na odjelu za novorođenčad bolnice Västerås u centralnoj Švedskoj, umrlo je od posljedica infekcije izrazito otpornom baterijom.


Švedski mediji prenose kako je kod još tri bebe pronađena iste bakterije, no kod njih nije došlo do infekcije. Tragična smrt triju beba dogodila se početkom kolovoza, a liječnici su otkrili kako se radilo o bakteriji Klebsielli, koja se inače nalazi u čovjekovom probavnom traktu, odnosno crijevima.

Vezani članci Posljedice liječničkih pogrešaka - 7 Svjedočanstvo liječnika o bizarnim i opasnim pogreškama: "Pacijent se žalio na bolove, nije se mogao ni sagnuti. Došao je na rendgen..." Bebe Mame su navodno uspjele hakirati roditeljstvo pa dijele savjete na internetu, jeste li čuli za ovakva rješenja?

>> Izrael: Bakterija otporna na antibiotike usmrtila desetke ljudi

'Te bakterije su otporne na većinu antibiotika. Čim smo otkrili o čemu se radi, zatvorili smo odjel i počeli provoditi testove, dok smo nezaraženu djecu premjestili na drugu lokaciju', rekao je lokalnim medijima Mårten Hallberg. Natalni odjel bolnice je zatvoren sve dok ne završi njegova dezinfekcija. Klebsiella, ukoliko dođe do urinarnog trakta, pluća ili trbušne šupljine, može izazvati ozbiljne infekcije.