Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijaju ih i maskariraju

Sve više ubojstava homoseksualaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više homoseksualaca meta oružanih skupina u Iraku. Masakrirana tijela ubojice ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na ulicama.

Grupa za ljudska prava objavila je kako se u Iraku homoseksualce ubija zbog organizirane kampanje usmjerene protiv njih koja se iz Bagdada u posljednjih nekoliko mjeseci proširila i u druge gradove te zemlje. 'To nije nasumce, to je organizirana kampanja koju vodi milicija Mahdija', rekao je Boris Dittrich, koji zastupa lezbijke gayeve, biseksualce i transeksualce. '2009. godine najvjerojatnije su željeli postati ponovno vidljivi i vladati, pa su im target bili homoseksualci, kao veoma ranjiva skupina. Željeli su ih istrijebiti', dodaje Dittrich.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP) Najtraženije osobe u Kanadi Pronađena tijela? Tjednima je cijela zemlja drhtala pred dvojicom tinejdžera

Izvještaj koji je sastavio Human Rights Watch za zločine nad homoseksualcima krivi šijitske ekstremiste budući da su oni veoma glasni po ovom pitanju i homoseksualnost nazivaju 'neislamskim ponašanjem'. Tijela nekoliko homoseksualaca pronađena su u Bagdadu, u šijitskoj četvrti Sadr City početkom ove godine, a na njihovim je prsima bilo napisano 'pervertit' i 'psić' – pogrdne riječi kojima u Iraku nazivaju homoseksualce. Od tada se mržnja i nasilje prema homoseksualcima proširilo i na opstale gradove od kojih su neki Kirkuk, Basra i Najaf. 'Ubojstva su počinjena s namjerom, a tijela se bacaju u kontejnere sa smećem ili se vješaju i ostavljaju na ulici kao upozorenja drugima, stoji u izvještaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene