Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev na vojnoj paradi

'Svaka agresija na Rusiju dobit će odgovor kakav zaslužuje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka moguća agresija na Rusiju izazvala bi snažan ruski odgovor, kazao je danas ruski predsjednik Dmitrij Medvedev prigodom vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi koja se održava u sklopu proslave 64. obljetnice pobjede Crvene armije nad nacističkom Njemačkom.

'Sigurni smo da bi svaka agresija na naše građane dobila odgovor kakav zaslužuje', kazao je Medvedev pred više tisuća vojnika okupljenih na Crvenom trgu u središtu Moskve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

'Pobjeda nad fašizmom primjer je i lekcija za sve, aktualna u trenutku kad su neki spremni krenuti u vojni sukob', dodao je Medvedev, aludirajući na aktualne napetosti između Moskve i Zapada oko vojnih vježbi NATO-a koje se održavaju u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji.

Svečanost na Crvenom trgu odvijala se u prisustvu približno 9000 vojnika iz 103 postrojbe poredane nasuprot pozornici na kojoj su se našli Medvedev i premijer Vladimir Putin. Središnjim moskovskim trgom prošle su brojne pješačke i oklopne postrojbe, tenkovi tipa T-90, najsuvremeniji ruski proturaketni sustavi i rakete, a parada bi trebala završiti spektakularnim preletima vojnih zrakoplova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene