Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred summit skupine G20

Treći susret Angele Merkel i Donalda Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump susreli su se u četvrtak u Hamburgu pred summit skupine G20, no o sadržaju razgovora malo se zna.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump susreli su pred summit skupine G20.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Razgovori su bili usredotočeni na nekoliko spornih pitanja oko kojih su podijeljeni čelnici G20.

Dužnosnici u Berlinu nisu željeli komentirati jesu li Trump i Merkel razgovarali o klimatskim promjenama s obzirom na to da je Trump prošli mjesec odlučio povući SAD iz Pariškog sporazuma.

Merkel i Trump razgovarali su tijekom jednosatnog susreta o globalnoj prijetnji Sjeverne Koreje, napetostima na Bliskom istoku i sukobu na istoku Ukrajine, kazali su dužnosnici.

Njemačka trenutačno predsjeda G20.

Sastanku su bili nazočni njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel i američki državni tajnik Rex Tillerson, kao i Trumpova kći Ivanka i njezin suprug Jared Kushner, oboje savjetnici Bijele kuće. Nazočni su bili i Trumpov glavni savjetnik za gospodarstvo Gary Cohn i ministar financija Steve Mnuchin.

To je bio njihov treći susret otkako je Trump u siječnju preuzeo dužnost. Od tada su se sukobili u pogledu obrane, Trumpovog protekcionizma, klime i migranata.

Merkel je već pokušala umanjiti očekivanja od rezultata sastanka na vrhu, kazavši da svjetske čelnike očekuju "teški razgovori."(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene