Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Miro Cerar u srijedu se u Podgorici nakratko susreo sa svojim hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, ali su obojica ostali pri svojim poznatim stajalištima oko arbitraže o granici.


Slovenski premijer Miro Cerar je u Podgorici sudjelovao na posebnom zasjedanju država članica Jadranske povelje i zemalja koje u toj incijativi imaju status promatrača.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Predsjednica o vukovarskoj odluci: ''Tisuće branitelja i civila tamo nisu doživjeli pravdu. Prvo treba riješiti velike stvari'' Slika nije dostupna Ljubljana traži pojašnjenje postignutog dogovora

Novinarima je potvrdio da je na skupu "nakratko" govorio i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem,  pri čemu su ostali pri svojim poznatim stajalištma glede arbitraže o granici.

"Konstatirali smo da moramo nastaviti dijalog, no za nas je prihvatljiv samo razgovor o implementaciji arbitražne presude", kazao je slovenski premijer u Podgorici novinarima.

On je također poručio da vrata euroatlantskih asocijacija moraju ostati otvorena za države zapadnog Balkana, te da je stabilnost balkanske regije za Sloveniju od strateškog značenja, zbog čega Ljubljana tim zemljama aktivno pomaže u reformama i napretku na njihovu putu u EU i NATO. (Hina)