Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napušten i zaboravljen, tako se osjeća 29-godišnji Britanac koji je za vrijeme napada u Mumbai ostao paraliziran do kraja života. Ne samo da je najteže ozlijeđen Britanac u napadima nego mu ni Vlada, zbog koje je, kako su tvrdili napadači i došlo do napada na britanske civile, nije izašla u susret kako bi mu pomogla da se lakše nosi s ozljedama.


Will Pike proživio je strahote u napadima na Mumbai prošlog studenog te ostao paraliziran, a sada optužuje Vladu Velike Britanije da mu nije pružila nikakvu pomoć. 29-godišnji Pike i njegova djevojka Kelly Doyle rekli su da im Vlada ne daje pomoć te da pokušavaju prikupiti sredstva sami kako bi se lakše nosili s Willovom invalidnošću koja je posljedica napada.

>> Indija podignula prve optužnice za napade u Mumbaiju

Vezani članci U zgradi u Mumbaiju buknuo požar (Foto: AFP) - 3 U zgradi u Mumbaiju buknuo požar: Spašeni deseci ljudi, od vatre i dima bježali na krov višekatnice Padobranac (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Poreč: Nizozemski padobranac lakše ozlijeđen nakon što ga je jak vjetar bacio na stijene

Liječnici su Willu rekli da će do kraja života provesti u invalidskim kolicima. On je najteže ozlijeđen Britanac u prošlogodišnjim napadima u Mumbaiju u kojima je poginulo 166 osoba i ranjeno 234, tijekom trodnevne opsade hotela.

>> Napadi u Mumbaiju djelomično isplanirani u Pakistanu

Pike i Doyle rekli su Sky Newsu da su se zatočeni skrivali pet sati u sobi na trećem katu. Kada su vidjeli dim i čuli pucnjavu u katovima iznad njih, zavezali su plahte kako bi napravili uže kojim bi se spustili s trećega kata i pobjegli. Uže je puklo i Pike je pao te slomio kralješnicu, zdjelicu, lakat i zglob. Doyle je spasila vatrogasna služba.

>> Napad u Mumbaiju: Taoci ubijeni zbog loših uputa policije

Njegove su ozlijede bile toliko teške da je nekoliko dana proveo u bolnici. 'Još uvijek se mirim s činjenicom da neću više nikada hodati i to je grozno', rekao je Pike. Kao šlag na torti, Pike je na povratku shvatio da njegovo zdravstveno osiguranje nije pokrilo terorističke napade.