Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odbila pomoć žrtvi iz Mumbaija

Nema osiguranje za terorističke napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napušten i zaboravljen, tako se osjeća 29-godišnji Britanac koji je za vrijeme napada u Mumbai ostao paraliziran do kraja života. Ne samo da je najteže ozlijeđen Britanac u napadima nego mu ni Vlada, zbog koje je, kako su tvrdili napadači i došlo do napada na britanske civile, nije izašla u susret kako bi mu pomogla da se lakše nosi s ozljedama.

Will Pike proživio je strahote u napadima na Mumbai prošlog studenog te ostao paraliziran, a sada optužuje Vladu Velike Britanije da mu nije pružila nikakvu pomoć. 29-godišnji Pike i njegova djevojka Kelly Doyle rekli su da im Vlada ne daje pomoć te da pokušavaju prikupiti sredstva sami kako bi se lakše nosili s Willovom invalidnošću koja je posljedica napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio u pritvoru Britanac (20) došao kod nas na odmor pa u Vukovaru zapalio hrvatsku zastavu Slika nije dostupna U TIJEKU ISTRAGA Užas u Slavonskom Brodu: Oštrim predmetom ozlijedio muškarca, policija ga uhitila

>> Indija podignula prve optužnice za napade u Mumbaiju

Liječnici su Willu rekli da će do kraja života provesti u invalidskim kolicima. On je najteže ozlijeđen Britanac u prošlogodišnjim napadima u Mumbaiju u kojima je poginulo 166 osoba i ranjeno 234, tijekom trodnevne opsade hotela.

>> Napadi u Mumbaiju djelomično isplanirani u Pakistanu

Pike i Doyle rekli su Sky Newsu da su se zatočeni skrivali pet sati u sobi na trećem katu. Kada su vidjeli dim i čuli pucnjavu u katovima iznad njih, zavezali su plahte kako bi napravili uže kojim bi se spustili s trećega kata i pobjegli. Uže je puklo i Pike je pao te slomio kralješnicu, zdjelicu, lakat i zglob. Doyle je spasila vatrogasna služba.

>> Napad u Mumbaiju: Taoci ubijeni zbog loših uputa policije

Njegove su ozlijede bile toliko teške da je nekoliko dana proveo u bolnici. 'Još uvijek se mirim s činjenicom da neću više nikada hodati i to je grozno', rekao je Pike. Kao šlag na torti, Pike je na povratku shvatio da njegovo zdravstveno osiguranje nije pokrilo terorističke napade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene