Požar, Ilustracija
Požar, Ilustracija Foto: Screenshot

Šumski požar koji je izbio u srijedu na jugu Turske zahvatio je naseljena područja blizu turističkog grada Manavgata, pri čemu su deseci stanovnika ozlijeđeni, a evakuirane su četiri četvrti tog antalijskog ljetovališta, izvijestili su turski mediji.


Požar se počeo širiti iz šume u distriktu Manavgatu te se, zbog snažnog vjetra brzo proširio, zahvativši naseljena područja i poharavši kuće u okrugu Kalemler. Hospitalizirane su 62 osobe, većinom stanovnici koji su se nagutali dima i tri osobe koje su zadobile opekline.

Vezani članci Velik požar u Turskoj - 5 Stravične snimke iz Turske: Tisuće vatrogasaca pokušavaju obuzdati vatru, a broj poginulih raste - "Ničega više nema, sve je nestalo..." Požar u Turskoj - 2 Vatrena stihija guta sve pred sobom: Poginule tri osobe, na tisuće vatrogasaca pokušava obuzdati požar

Temeljitu istragu i svu potrebnu potporu i pomoć obećao je i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. S obzirom na brzo širenje požara, koji bi se mogao "djelomično" staviti pod kontrolu u večernjim satima, vlasti su evakuirale četiri četvrti u Manavgatu. Uz pomoć helikoptera i kanadera požar se pokušava staviti pod kontrolu.

Na gašenju požara su, osim vatrogasaca angažirani i šumarski radnici. Gradonačelnik grada Antalije Muhittin Bocek kazao je da područja na kojima borave turisti nisu ugrožena. Antalija je od Manavgata udaljena 66 km.

Bocek je rekao da nema informacija o ljudskim žrtvama. "Četiri različita mjesta s kojih je požar krenuo, ukazuju na potencijalno podmetanje vatre, no zasad nemamo potpune informacije o tome", dodao je Bocek.