Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gore šume

Šumski požar kod Atene ugrožava kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažni požar u četvrtak se proširio šumama oko Atene i približio se kućama, natjeravši stanovnike da vrtnim crijevima i granama pokušavaju zaustaviti vatru.

Nošen snažnim vjetrom, požar je nakratko zahvatio krovove pet kuća u jednom atenskom predgrađu, zbog čega su se stanari morali evakuirati, objavili su vatrogasci, iako zasad nema dojava o ozlijeđenima.

"Vatra je stigla vrlo blizu stambenih četvrti, a vjetar je jak. Činimo sve što možemo kako bismo ga zaustavili", rekao je vatrogasni dužnosnik. Požar gase deseci vatrogasaca, kojima pomažu dva helikoptera i pet kanadera.

Grčka tijekom vrućih i suhih ljeta gotovo redovito ima požare, ali bi pojava većeg požara ove godine bila osobito neugodna zbog nedostatka novca, jer vlada na svaki način pokušava uštedjeti i početi izvlačiti zemlju iz gospodarske krize.

Ubrzo nakon što je u lipnju imenovan na položaj, novi ministar civilne zaštite Nikos Dendias upozorio je da Grčka nije spremna za sezonu šumskih požara i da joj nedostaje zrakoplova za gašenje požara. Vlada je već od Španjolske i Italije zatražila pomoć u kanaderima.

Već drugi dan bjesni i požar na južnom Peloponezu, koji ne gasi nitko, ali mu se ipak smanjuje intenzitet, procjenjuju vatrogasci. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene