Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit G7

Macron se hvalio poklonima i smirivao britanskog premijera, Angela Merkel nasmijala sve savršenim odgovorom novinarki

Angela Merkel i Emmanuel Macron (Foto: AFP)
Angela Merkel i Emmanuel Macron (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Angela Merkel i Emmanuel Macron (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Dok se na zatvaranju summita G7 francuski predsjednik hvalio poklonima za uzvanike, novinare je zanimalo čine li čelnici skupine G7 dovoljno na promicanju ženskih lidera u svijetu. Odgovor im je dala njemačka kancelarka Angela Merkel.

U francuskoj je održan drugi i završni dan sastanka lidera zemalja G7.

Američki predsjednik rekao je da će vrlo brzo nastaviti pregovore s Kinom nakon zaoštravanja trgovinskog rata između dvije zemlje. Rekao je i da će sljedeći sastanak G7, koji će se održati u Majamiju, vjerojatno organizirati u svojem luksuznom golf odmaralištu kod Majamija.

Trump, ipak, nije stigao na raspravu G7 o klimatskim problemima i to zbog bilateralnih sastanaka. A tko je došao, dobio je poklon od domaćina, francuskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Summit G7 (Foto: AFP) "Jako dobri susreti" Trump tvrdi da na summitu G7 nema napetosti: "Svi se jako dobro slažemo"

Pročitajte i ovo Sastanak Macrona i Johnsona (Michael Kappeler/DPA/PIXSELL) Prije početka sastanka G7 Sukob policije i protukapitalističkih prosvjednika u Francuskoj

"Reda, reda! Borise, reda! Dopustite da vam pokažem ovu stvar koju imate na stolu. Ovo je... opa. Dakle ovo je napravio G7. Ovaj sat je potpuno napravljen od recikliranih materijala", pohvalio se francuski predsjednik.

Jedna novinarka je postavila pitanje američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji je bio u društvu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"G7 će uskoro izgubiti jedinu žensku čelnicu? Brine li vas da svijet ne čini dovoljno kako bi promicao ženske vođe diljem svijeta?", upitala je novinarka.

No, odgovor je dobila upravo od njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Još sam ovdje", poručila joj je Merkel i nasmijala sve okupljene.

Nadovezao se i američki predsjednik Donald Trump.

"Mogla bi vas iznenaditi, mogla bi ovdje biti još dugo", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene