Summit G7 (Foto: AFP)
Summit G7 (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju odbacio medijske napise o napetostima na summitu G7 u Biarritzu, rekavši da se svi "vrlo dobro slažu" i poručio je britanskom premijeru da će imati trgovinski sporazum sa SAD-om.


"Prije nego što sam doputovao u Francusku lažne i odvratne vijesti su govorile da su odnosi sa šest drugih zemalja u G7 vrlo napeti, i da će dva dana sastanaka biti katastrofa", napisao je Trump na Twitteru, netom prije sastanka s britanskim premijerom Borisom Johnsonom na marginama summita.

Vezani članci Donald Trump Trump zaprijetio WHO-u: "Privremeni prekid američkog financiranja mogao bih učiniti trajnim..." Donald Trump Trump priznao da je dopredsjednik u samoizolaciji: "Pence i ja vjerojatno nećemo razgovarati tijekom izolacije"

"Dakle, imamo jako dobre susrete, čelnici se vrlo dobro slažu, i naša zemlja ekonomski izvrsno stoji - razgovor o svijetu!", dodao je Trump.

Trump je rekao Borisu Johnsonu u nedjelju, na njihovom prvom sastanku, da će Velika Britanija imati veliki trgovinski sporazum sa SAD-om te je dodao da je britanski premijer pravi čovjek za izvlačenje Velike Britanije iz Europske unije.

Johnson, koji se suočava s delikatnim zadatkom zadržavanja na svojoj strani europskih saveznika, a da pritom ne razljuti Trumpa, rekao je da će razgovori o trgovinskom sporazumu sa SAD-om biti teški, ali da postoje ogromne prilike za britanska poduzeća na američkom tržištu.

Upitan prije početka bilateralnog sastanka što savjetuje Johnsonu za brexit, Trump je odgovorio da "on ne treba savjet, pravi je čovjek za taj posao". (Hina)