Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinska kriza

Sukobi unatoč primirju: 'Separatisti provociraju vladine snage'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u srijedu izvijestila da borbe s proruskim separatistima na istoku zemlje i dalje traju unatoč dogovoru o prekidu vatre i o uspostavljanju tampon zone.

U posljednja 24 sata u sukobima je ranjeno osam vojnika, izvijestilo je Nacionalno vijeće za obranu i sigurnost. Glasnogovornik Vijeća Andrij Lisenko rekao je da separatisti provociraju vladine snage koje su prisiljene uzvratiti vatrom, prenosi Interfax.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Većina sukoba traje u blizini grada Debalceva i zračne luke Donjeck. Oba su mjesta pod kontrolom vladinih snaga.

Putinovo pismo ukrajinskom predsjedniku

Pobunjenici u Donecku tvrde da se raketiranje može čuti i u zapadnim dijelovima grada te da su od posljedica noćašnje pucnjave djelomično uništeni jedan stambeni blok i trafostanica.

Dogovor o prekidu vatre sklopljen 5. rujna krhak je, a dogovor o uspostavljanju tampon zone široke po 15 km s obiju strana granice još nije realiziran. UN je u utorak izvijestio da je od početka sukoba u travnju ubijeno više od 3500 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene