Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman na odmazdu

Putinovo pismo ukrajinskom predsjedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva će Ukrajini ograničiti pristup ključnim ruskim tržištima ukoliko Kijev provede i jedan dio trgovinskog sporazuma s Europskom unijom, upozorio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin.

U pismu ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku, ruski predsjednik je upozorio da bi čak i promjena nacionalnog zakonodavstva kako bi se pripremio trgovinski sporazum između EU-a i Ukrajine, poznat kao sporazum o pridruživanju, smjesta izazvao odgovor Moskve.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Prosvjednici u Moskvi Stroga cenzura VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara

Putin nije iznio detalje moguće ruske odmazde, ali je ruski premijer Dimitrij Medvedev prošli tjedan kazao da je potpisao naredbu da se ukrajinskim izvoznicima ograniči pristup Rusiji.

Sporazum između EU-a i Ukrajine je u srži spora koji je od "prepucavanja" između Bruxellesa i Kremlja zbog Kijeva prerastao u gospodarske sankcije, rusku aneksiju Krima, oružani sukob u istočnoj Ukrajini i zabrinutost zbog mogućeg novog Hladnog rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene