Kitopsina, ilustracija
Kitopsina, ilustracija Foto: Afp

Kitopsina, najveća riba na svijetu, ozlijedila je Australku (29) udarcem repom dok je ronila sa skupinom turista kod grebena Ningaloo na zapadu Australije.


Jedan udarac repom kitopsine bio je dovoljan da Australka završi u bolnici s unutarnjim krvarenjem i ozljedama gornjeg dijela torza. 

Vezani članci Grumen zlata, ilustracija Mjesecima čekali dozvole za iskope pa u istom danu pronašli dva grumena zlata ''teška'' milijun i pol kuna Napad morskog psa Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge: "Spasio joj je život, zaista je bio nevjerojatan"

Australka (29) ronila je sa skupinom turista promatrajući kitopsine kod grebena Ningaloo na zapadu Australije. U jednom trenutku kitopsina ju je udarila repom i ozbiljno je ozlijedila. 

Prema posljednjim informacijama iz bolnice, njezino je stanje ozbiljno, ali stabilno.

Skupina turista plivala je s kitopsinama nekoliko stotina metara od obale kad se dogodio incident. Nitko drugi iz skupine nije ozlijeđen, javlja BBC

Plivanje s kitopsinama, najvećom ribom na svijetu, vrlo je popularno u Australiji. Riječ je o ribi koja naraste do 18 metara, no plivanje s njom ne smatra se opasnim zbog blage naravi kitopsine. 

Kitopsine se hrane planktonom i ne žive u Jadranu. Tek ponekad zaluta neki primjerak, pa je tako prije devet godina kod Rovinja pronađen leš kitopsine duge oko sedam metara.