Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kobno ronjenje

Nakon sudara s nježnim divom završila u bolnici: Najveća riba na svijetu ozlijedila ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kitopsina, najveća riba na svijetu, ozlijedila je Australku (29) udarcem repom dok je ronila sa skupinom turista kod grebena Ningaloo na zapadu Australije.

Jedan udarac repom kitopsine bio je dovoljan da Australka završi u bolnici s unutarnjim krvarenjem i ozljedama gornjeg dijela torza. 

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Australka (29) ronila je sa skupinom turista promatrajući kitopsine kod grebena Ningaloo na zapadu Australije. U jednom trenutku kitopsina ju je udarila repom i ozbiljno je ozlijedila. 

Prema posljednjim informacijama iz bolnice, njezino je stanje ozbiljno, ali stabilno.

Skupina turista plivala je s kitopsinama nekoliko stotina metara od obale kad se dogodio incident. Nitko drugi iz skupine nije ozlijeđen, javlja BBC

Plivanje s kitopsinama, najvećom ribom na svijetu, vrlo je popularno u Australiji. Riječ je o ribi koja naraste do 18 metara, no plivanje s njom ne smatra se opasnim zbog blage naravi kitopsine. 

Kitopsine se hrane planktonom i ne žive u Jadranu. Tek ponekad zaluta neki primjerak, pa je tako prije devet godina kod Rovinja pronađen leš kitopsine duge oko sedam metara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene