Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U poluraspadnutom stanju

Kod Rovinja pronađen leš kitopsine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rovinjskom akvatoriju uočena je jučer uginula kitopsina, dugačka oko 7 metara, kako pluta u poluraspadnutom stanju između otočića Mala i Velika Figarola, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Rovinjska lučka kapetanija o tome je obavijestila pulsku Veterinarsku ambulantu dok je Županijski centar 112 o primljenoj informaciji obavijestio Nacinalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, Inspekciju zaštite okoliša, Ribarsku inspekciju te policiju.

Po izvršenom izvidu, dogovoreno je s pulskom Veterinarskom ambulantom i javnom vatrogasnom postrojbom Rovinj da obave zbrinjavanje lešine kitopsine.

Veterinarska ambulanta dobila je odobrenje Državnog zavoda za zaštitu prirode da se lešina otegli na otvoreno more i ondje potopi, jer je jako raspadnuta, a potapanje su obavili pripadnici rovinjske vatrogasne postrojbe. (Hina)

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene