Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud u Francuskoj sudit će navodnim preprodavačima oružja s Balkana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnicima skupine koja se navodno bavila uvozom eksploziva i oružja, posebice ratnog, iz bivše Jugoslavije namijenjenih pariškom predgrađu u razdoblju između 2003. i 2005., bit će suđeno od ponedjeljka na francuskom sudu.

Šesnaest osoba između 25 i 47 godina, među kojima jedna žena, pojavit će se do danas pred kaznenim sudom u Bobignyju, blizu Pariza, zbog zločinačkog udruživanja i, za većinu, zbog nabave i prijevoza oružja.

Pročitajte i ovo Donika Gervalla-Schwarz Zlosutna izjava Zastrašujuće upozorenje političarke: "Doći će do novog rata na Balkanu" Ursula von der Leyen PLAN ZA GOSPODARSKI RAST Von der Leyen predstavila novu inicijativu za zapadni Balkan: "Činimo veliki korak prema njima"

Radi se većinom o Hrvatima, Srbima ili Bošnjacima i trojici Francuza podrijetlom iz bivše Jugoslavije, uhićenima u tri navrata između rujna 2003. i kraja 2005. 

Prijeti im pet godina zatvora, prema sudskom izvoru.

Njih se sumnjiči da su opskrbljivali "u značajnim količinama oružjem i eksplozivom" velike trgovce i male preprodavače iz predgrađa.

Od početka 2000. dileri često nose ratno oružje, posebice
puškomitraljeze i jurišne puške.

Jedan od glavnih šefova mreže Radomir Mičić, 42-godišnji Srbin, uhićen je početkom rujna 2003. u posjedu granata i eksploziva. 

U njegovu stanu policija je pronašla puškomitraljez Skorpio, šest pištolja i streljivo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene