Ukrajinski Su-27UB (Foto: AFP)
Ukrajinski Su-27UB (Foto: AFP) Foto: Afp

Ukrajinski zrakoplov tipa Suhoj-27UB srušio se tijekom treninga, a oba pilota u zrakoplovu poginula su u nesreći, prenose svjetski mediji.


Tijekom NATO vježbe u Ukrajini, došlo je do pada zrakoplova tipa Su-27UB. U nesreći su oba pčilota poginula, a ruski RT piše, pozivajući se "na izbrisanu objavu na Facebooku" da je jedan od dvojice poginulih pilota Amerikanac.

Vezani članci Crne kutije - 1 Iran neće analizirati podatke iz crnih kutija srušenog aviona, šalje ih Ukrajini Srušio se avion od Irana do Ukrajine: Svi putnici poginuli - 3 Iranske vlasti tvrde da su crne kutije ukrajinskog aviona poslali na ispitivanje u laboratorij: "Mi ga nismo srušili!"

Zrakoplov se srušio blizu grada Kmelnjitskji, a ukrajinska vojska potvrdila se smrt oba pilota. Američko ratno zrakoplovstvo u Europi isto tako je potvrdilo da je upoznato s incidentom i smrću dvojice pilota. U njihovim priopćenjima nacionalnost poginulih pilota nije otkrivena.

SAD sudjeluju u najvećoj zračnoj vježbi u povijesti Ukrajine, nazvanoj "Clear Sky 2018" (Čisto nebo 2018). U vježbi sudjeluje 950 pilota iz Belgije, Velike Britanije, Danske, Estonije, Nizozemske, Poljske, Rumunjske, Ukrajine i SAD-a.