Ukrajinski Su-27UB (Foto: AFP)
Ukrajinski Su-27UB (Foto: AFP) Foto: Afp

Ukrajinski zrakoplov tipa Suhoj-27UB srušio se tijekom treninga, a oba pilota u zrakoplovu poginula su u nesreći, prenose svjetski mediji.


Tijekom NATO vježbe u Ukrajini, došlo je do pada zrakoplova tipa Su-27UB. U nesreći su oba pčilota poginula, a ruski RT piše, pozivajući se "na izbrisanu objavu na Facebooku" da je jedan od dvojice poginulih pilota Amerikanac.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu Koronavirus, Ukrajina Više od 4000 zaraženih koronom u samo jednom danu: Ova europska zemlja bilježi rekordan broj novooboljelih

Zrakoplov se srušio blizu grada Kmelnjitskji, a ukrajinska vojska potvrdila se smrt oba pilota. Američko ratno zrakoplovstvo u Europi isto tako je potvrdilo da je upoznato s incidentom i smrću dvojice pilota. U njihovim priopćenjima nacionalnost poginulih pilota nije otkrivena.

SAD sudjeluju u najvećoj zračnoj vježbi u povijesti Ukrajine, nazvanoj "Clear Sky 2018" (Čisto nebo 2018). U vježbi sudjeluje 950 pilota iz Belgije, Velike Britanije, Danske, Estonije, Nizozemske, Poljske, Rumunjske, Ukrajine i SAD-a.