Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duša neće imati mira

Streljat će ga zbog marihuane, obećao se svima svetiti iz groba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je za vjerovati Abidinu kojeg čeka izlazak ispred streljačkog voda, njegov je život uništen one noći kada je primio poznanika u kuću.

Zainal Abidin, srednjovječni Indonežanin koji će se naći ispred streljačkog voda, obećao se svetiti iz groba svima koji su mu neprevedno sudili te ga u konačnici i osudili na smrt, prenose tamošnji mediji.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Abidin je, naime, uhićen još 2000. godine pod optužbom da je posjedovao gotovo 59 kilograma marihuane, međutim još od prvoga dana tvrdi da je potpuno nevin.

Ako je za vjerovati njegovoj verziji, tri vreće s marihuanom nisu bile njegove već od poznanika koji je kod njega noćio, a ispred policije nije imao drugog izbora nego priznati da je krijumčar jer su ga toliko tukli da je pomislio kako će ga učiniti invalidom.

Bez obzira što je takav prebijen tada izveden na Okružni sud u Palembangu, sudac također nije povjerovao njegovim riječima te ga je osudio na 15 godina zatvora.

U nadi da će žalba pomoći, Abidin je samo mjesec dana kasnije uputio pismo Višem sudu, ali je prošao još gore jer mu je izrečena smrtna kazna dok je poznanik u međuvremenu - oslobođen!

Pokušao se žaliti i samom predsjedniku Indonezije, ali ga je u siječnju 2015. godine i Joko Widodo odbio pomilovati.

Da bi priča bila time tragičnija, zbog te je informacije njegov brat pretrpio srčani udar i umro, a prije mjesec dana je i njegovim roditeljima izgorjela kuća.

"Zauvijek ću tražiti pravdu. Kako na ovom svijetu, tako i na sljedećem. Moja duša neće moći mirno počivati. Svetit će se. I ne samo onima koji su mi uništili život, već i njihovim suprugama i njihovoj djeci", napisao je Abidin u pismu koje je prije tjedan medijima predstavio njegov odvjetnik Ade Yuliawan.

U ovom trenutku još nije poznato kada će Abidin biti izveden ispred strljačkog voda i ima li za njega makar još promil nade, ali se zna da njegova obitelj pokušava skupiti novce kako bi posjetila zatvor u Nusakambanganu i barem ga još jedanput vidjela.

Među obitelji neće biti i njegova bivša supruga koja se u međuvremenu preudala, a koja je također odležala tri godine jer nije prijavila zločin iako je te kobne noći spavala dok je Abidin primao poznanika u kuću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene