Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: Dipendra Rokka/My Republica)
Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: Dipendra Rokka/My Republica) Foto: Dipendra Rokka/My Republica

Putnički zrakoplov bangladeške kompanije US-Bangla u kojem je, prema nepotvrđenim podacima, bila 71 osoba, srušio se u ponedjeljak pri slijetanju u međunarodnu zračnu luku Tribhuvan (TIA), objavio je glasnogovornik aerodroma.


Glasnogovornik Nath Thakur rekao je kako strahuje da ima žrtava.

Vezani članci U Ukrajini se srušio vojni avion - 1 Tragedija u Ukrajini: Na sjeveroistoku zemlje srušio se vojni zrakoplov. Poginulo više od 20 ljudi, dvoje teško ozlijeđeno Pad zrakoplova Zrakoplov se srušio nasred ulice, sigurnosne kamere snimile nevjerojatan prizor

Ministar turizma Suresh Acharya kaže da je 25 putnika iz palog zrakoplova dosad spašeno i hitno prebačeno u bolnicu na liječenje. U zrakoplovu se nalazilo 37 muškaraca, 27 žena i dvoje djece, izvijestile su lokalne vlasti, a prenosi Kathmandu Post.

Nepalska policija izvijestila je da je iz olupine zrakoplova izvučeno 31 beživotno tijelo, dok je devetero spašenih iz olupine prieminulo kasnije u bolnici. Bilanca poginulih i umrlih od posljedice ove nesreće tako je na 40.

U zrakoplovu je, prema neslužbenim podacima, bio 71 putnik i član posade, a vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru, navodi lokalni portal My Republica.

"Strahujemo da ima više od 50 mrtvih u toj nesreći. Provodimo akciju spašavanja i prikupljamo nove informacije", rekao je direktor direktor zračne luke Raj Kumar Chhetri.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju dim iznad piste u zračnoj luci.

Prema lokalnim medijima, riječ je o zrakoplovu S2-AGU, Bombardier Dash 8 Q400, no to nije službeno potvrđeno.

Zrakoplov je slijetao u zračnu luku TIA u 14:20 po mjesnom vremenu, pokazuju podaci na mrežnoj stranici FlightRadar24. (Hina)