Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci ugasili plamen

Zrakoplov se srušio i zapalio: Spasioci izvukli 25 osoba, najmanje 40 mrtvih

Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: Dipendra Rokka/My Republica)
Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: Dipendra Rokka/My Republica) Foto: Dipendra Rokka/My Republica
Putnički zrakoplov bangladeške kompanije US-Bangla u kojem je, prema nepotvrđenim podacima, bila 71 osoba, srušio se u ponedjeljak pri slijetanju u međunarodnu zračnu luku Tribhuvan (TIA), objavio je glasnogovornik aerodroma.

Glasnogovornik Nath Thakur rekao je kako strahuje da ima žrtava.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Bijeg od siromaštva Za Rusiju ratuje 15.000 Nepalaca: Koriste ih kao topovsko meso, a mame visokim plaćama Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: AFP) Prasak i plamen Preživjeli opisali kaos nakon udara zrakoplova u tlo: "Nisam mogao izaći jer su mi ruka i noga zapele"

Ministar turizma Suresh Acharya kaže da je 25 putnika iz palog zrakoplova dosad spašeno i hitno prebačeno u bolnicu na liječenje. U zrakoplovu se nalazilo 37 muškaraca, 27 žena i dvoje djece, izvijestile su lokalne vlasti, a prenosi Kathmandu Post.

Nepalska policija izvijestila je da je iz olupine zrakoplova izvučeno 31 beživotno tijelo, dok je devetero spašenih iz olupine prieminulo kasnije u bolnici. Bilanca poginulih i umrlih od posljedice ove nesreće tako je na 40.

U zrakoplovu je, prema neslužbenim podacima, bio 71 putnik i član posade, a vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru, navodi lokalni portal My Republica.

"Strahujemo da ima više od 50 mrtvih u toj nesreći. Provodimo akciju spašavanja i prikupljamo nove informacije", rekao je direktor direktor zračne luke Raj Kumar Chhetri.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju dim iznad piste u zračnoj luci.

Prema lokalnim medijima, riječ je o zrakoplovu S2-AGU, Bombardier Dash 8 Q400, no to nije službeno potvrđeno.

Zrakoplov je slijetao u zračnu luku TIA u 14:20 po mjesnom vremenu, pokazuju podaci na mrežnoj stranici FlightRadar24. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene