Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava na sjeveru

Leš partnerice držao u zamrzivaču i uzimao mirovinu: "Svima je rekao da je živa. Hladnjak je koristio i za druge stvari..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Muškarac iz Švedske mrtvu je Norvežanku, inače svoju partnericu, držao u zamrzivaču i nastavio primati njezinu mirovinu, a tužiteljstvo procjenjuje da je na taj način uzeo oko 100 tisuća eura.

Neimenovani 55-godišnji muškarac optužen je za prijevaru i krivotvorenje jer je svoju preminulu partnericu, koju je pronašao beživotnu u njihovoj kući, stavio u zamrzivač i nastavio primati njezinu mirovinu. Žena je otkrivena u zamrzivaču 16. ožujka, a muškarac je uhićen tri dana kasnije i otad se nalazi u istražnom zatvoru.

Priznao je istražiteljima da je Norvežanku stavio u zamrzivač nakon što ju je pronašao mrtvu u njihovu stanu u Arjangu, oko 330 kilometara zapadno od glavnoga grada Stockholma, prenosi Sky News.

Muškarac je rekao obitelji i prijateljima da je žena još živa.

"Sigurno je bilo vrlo stresno za obitelj i prijatelje na ovaj način saznati da je žena već dugo mrtva", rekla je tužiteljica Linda Karlsson.

Pročitajte i ovo Dronovi pomažu u potragama, ilustracija - 4 Važni pomagači Oči s neba važan su dio HGSS-a: Flota koju imaju jedna je od najvećih u Europskoj uniji

"Muškarac je zamrzivač koristio i u druge svrhe, što smatram da znači da je svakim otvaranjem i zatvaranjem zamrzivača narušen grobni mir pokojnika i predstavlja otegotnu okolnost."

Iako su isprva istražitelji vjerovali da je žena ubijena, istraga to nije potvrdila. Međutim, istražitelji vjeruju da je muškarac imao pomoć da pomake ženu, tako da ne isključuju da je i netko drugi umiješan. Suđenje je zakazano za kraj ovog mjeseca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene