Tridesetu obljetnicu stradanja Vukovara obilježili su i Hrvati u inozemstvu. Komemoracija je tako održana u hrvatskoj crkvi Svetog Ante u Los Angelesu. Okupili su se oni koji su u vrijeme rata slali pomoć u Hrvatsku, pa čak i osobno otišli na ratište, kao i oni koji 1991. još bili djeca, ali žele da stradanja ostanu zapamćena.

Galerija Renee Pea Jeffrey Bačić Los Angeles: Komemoracija za Vukovar - 1 +1 Los Angeles: Komemoracija za Vukovar - 3

''Ne želim da ljudi ovdje u dijaspori zaborave što je bilo. Mislim da uvijek trebamo nositi Vukovar, Škabrnju i sve gradove koji su stradali u srcu'', smatra Jeffrey Bačić, organizator komemoracije u Los Angelesu.

Tužna obljetnica Ovčare - 1 Najmlađa žrtva Ovčare imala je samo 14 godina: "Htjeli su mu ubiti brata. Plakao je pa su ostavili brata, a odveli njega"

Mural posvećen Siniši Glavaševiću Na današnji dan ubijen Siniša Glavašević, njegov sin objavio dirljivu poruku: "Mijenjao bih njegovo herojstvo za sve suze moje mame i bake"

''Hrvati u inozemstvu su skupljali novce, slali pomoć u obliku lijekova, slali su čak i oružje kako bi naoružali hrvatske snage'', kazala je Renee Pea, generalna konzulica RH u Los Angelesu te dodala da oni stalno rade kako bi pomogli domovini.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju