Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak putnika smatra se nestalima u srijedu u Bengalskom zaljevu nakon brodoloma plovila s izbjeglicama iz etničke skupine Rohingyas u pravcu Malezije, deset dana nakon slične katastrofe, saznaje se od obalne straže Bangladeša.


Brod je prevozio približno 110 putnika kad je potonuo u vodama ispred obale okruga Cox's Bazaar, na jugu Bangladeša, izjavio je pukovnik obalne straže Bangladeša Zahid Hasan. "Spasili smo 11 preživjelih uz pomoć lokalnih ribara i pokrenuli operaciju potrage i spašavanja. Brod se kretao prema Maleziji", dodao je on.

Vezani članci Slika nije dostupna Potonuo brod na putu prema Maleziji, 130 nestalih Slika nije dostupna Zadar: Prevrnula se brodica, spašeno četvero odraslih i dvoje djece

>> Potonuo brod na putu prema Maleziji, 130 nestalih

Najmanje dvoje spašenih pripada zajednici Rohingyas, muslimanima koje UN smatra jednom od najprogonjenijih manjina na planetu, a većina stanovnika Mianmara ilegalnim imigrantima pridošlim iz Bangladeša.

Radi se o drugoj nesreći tog tipa u desetak dana. Brod s približno 130 putnika, među kojima su mnogi bježali od vjerskog nasilja u Mianmaru, potonuo je 28. listopada također u Bengalskom zaljevu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook