Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šestero preživjelih

Potonuo brod na putu prema Maleziji, 130 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek je šest osoba preživjelo havariju broda koji je ilegalno prevozio Rohingya muslimane iz Bangladeša prema Maleziji. Oko 130 ih se smatra nestalima.

Oko 130 putnika smatra se nestalima nakon potonuća brodice koja je prevozila Rohingya muslimane, izbjeglice iz sela Sabrang u Bangladešu, a koji su plovili prema Maleziji, izvijestila je u srijedu policija u Bangladešu, a potvrdila organizacija za obranu te muslimanske manjine u Mianmaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na moru Traje potraga za 31 nestalim mornarom: Ratni brod prijavio kvar pa potonuo Slika nije dostupna Druga nesreća u 10 dana Stotinu nestalih u brodolomu u Bangladešu

>> Ruski teretni brod nestao u nemirnom Ohotskom moru

Policijski inspektor iz Teknafa na jugoistoku Bangladeša Mohammad Farhad rekao je kako je brod potonuo negdje između Mianmara i Bangladeša, na putu prema Maleziji. Iz bangladeškog sela Sabrang isplovio je u subotu, a potonuo je u nedjelju ujutro. Preživjelo je šest ljudi, među kojima i 24-godišnji mladić koji je policiji kazao kako mu nije poznata sudbina ostalih, jer je bila noć i jer se borio za vlastiti život.

"Brod je ilegalno plovio prema Maleziji", rekao je Farhad, dodavši kako su vlasti već kontaktirale obitelji nestalih izbjeglica.

Ujedinjeni narodi smatraju da oko 800.000 pripadnika Rohingya muslimana koji žive u Mianmaru predstavlja najprogonjeniju manjinu na svijetu. Oni su već desetljećima žrtve neprestanih progona, imaju ograničen pristup obrazovanju i zdravstvenoj skrbi, prisiljava ih se na rad, a često im se protuzakonito oduzima zemlja.

Zbog takvih uvjeta života neprestano su u progonu, osobito oni koji žive u susjednom Bangladešu. Nedavni krvavi sukobi ponovno su potaknuli novi val njihova izbjeglištva. Ovaj su put Maleziju ocijenili kao zemlju u kojoj bi mogli živjeti bolje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene