Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna potraga u Kaliforniji

Izgubile se u šumi: Stotine spasilaca dva dana tragali za sestrama od 5 i 8 godina, našli ih zagrljene ispod grma

Sestre su nestale još u petak (Foto: Humboldt County Sheriff\'s Office)
Sestre su nestale još u petak (Foto: Humboldt County Sheriff\'s Office) Foto: Humboldt County Sheriff\'s Office
Majka djevojčica njihov je nestanak prijavila u petak poslije podne po lokalnom vremenu. Kćeri su je pitale mogu li se prošetati uz rijeku Eel u blizini njihovog doma u Benbowu, no nije im dopustila. Djevojčice ju ipak nisu poslušale.

Sestrice koje su još u petak odlutale od kuće i izgubile se u šumi u Kaliforniji pronađene su nakon gotovo dva dana - žive i zdrave.

Pročitajte i ovo Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su" Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Leia (8) i Caroline (5) provele su više od 44 sata u hladnoj i kišom natopljenoj šumi u sjevernoj Kaliforniji, a spasioci su ih pronašli stisnute ispod jednog grma. Nakon spašavanja su ispričale da su vodu pile iz listova u kojima se skupljala kiša te jele energetske pločice koje su ponijele sa sobom. Rekle su i da su se izgubile prateći stazu kojom idu jeleni, a onda su odlučile stati i pričekati pomoć.

"Kad smo ih pronašli bile su malo uplašene, dehidrirane i pothlađene, ali dobre volje. Njihov pronalazak je pravo čudo", rekao je šerif policije okruga Humboldt William Honsal.

 

 

Majka djevojčica njihov je nestanak prijavila u petak poslije podne po lokalnom vremenu. Kćeri su je pitale mogu li se prošetati uz rijeku Eel u blizini njihovog doma u Benbowu, no nije im dopustila. Djevojčice ju ipak nisu poslušale.

Prije nego je alarmirala policiju, uplašena majka djevojčice je potražila sa susjedima i prijateljima. Kako ih nisu pronašli, prijavila je nestanak. U potrazi su sudjelovali deseci policajaca s helikopterom i spasioci s psima tragačima. Potraga je urodila plodom - našli su ih u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu oko 2 i pol kilometra od kuće i to samo nekoliko sati prije nego je područje pogodila oluja, javlja BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene