Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine pristaša ukrajinskog premijera Viktora Janukoviča, koji su došli iz svih dijelova Ukrajine, okupili su se u subotu u Kijevu radi prosvjeda na kojem će, uoči Uskrsa, od predsjednika Viktora Juščenka tražiti "stabilnost" u zemlji.


"Naselje šatora" postavljeno oko zgrade parlamenta nakon što je u ponedjeljak Juščenko raspustio parlament, u subotu je bilo življe nego prije jer su prosvjednici iskoristili vikend kako bi došli vlakovima i autobusima iz različitih ukrajinskih regija.

Vezani članci Slika nije dostupna Ukrajina: Sastao se novi parlament, Janukovič podnio ostavku Slika nije dostupna Ukrajina: Juščenko odbio koaliciju s Janukovičem

"Očekujemo oko 15.000 prosvjednika na Trgu neovisnosti na kojem je pobijedila i narančasta revolucija koja je na vlast dovela Juščenka 2004. godine, a čiju ostavku sada traže pro-Rusi", kazala je jedna od koordinatora prosvjeda Daria Govoroun.

Prosvjednici ističu kako žele mir i stabilnost u zemlji te da ne žele ući u NATO, što zagovara Juščenko.

Također smatraju da je, otkako je Janukovič postao premijer, život u Ukrajini bolji i da su prehrambene namirnice jeftinije nego kada je od 24. siječnja do 8. rujna 2005. godine Julija Timošenko, bivša Juščenkova saveznica, sada u oporbi, bila premijerka.