Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na visokoj nozi i najvišem katu

Što to privlači bogataše da žive u njujorškim neboderima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žive na visokoj nozi, ali i na visokim katovima. Sve više milijunaša i milijardera kupuje skupe kvadrate po neboderima na Manhattanu.

Bankari, tajkuni, filmske i glazbene zvijezde. Svi su oni uglavnom bezobrazno bogati, a njihov udio u ukupnoj populaciji mjeri se u promilima. No, osim što su braća i sestre po bogatstvu, često imaju i vrlo sličan odabir mjesta stanovanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Helikopterska nesreća na Manhattanu (Foto: AFP) ne zna se uzrok Srušio se 11 minuta nakon polijetanja: U padu helikoptera na Manhattanu najvjerojatnije poginuo pilot

Konkretno, u SAD-u je to najčešće neki neboder na Manhattanu sa, po mogućnosti, panoramskim pogledom na New York ili neke od njegovih znamenitosti.

>> Oboren rekord: Pogledajte najviši stambeni neboder na svijetu!

Filmaš Michael Gross snimio je dokumentarac o tom fenomenu te je, tražeći njegove uzroke, lakonski zaključio kako 'svaka ptica svome jatu leti'.

U izjavi za Business Insider rekao je da se najbogatiji među najbogatijima naprosto najbolje osjećaju kada su 'svoji sa svojima'. Uostalom, u najboljim se kvartovima nalaze, primjerice, najbolje škole za njihovu djecu.

Gross je naveo i nekoliko primjera nebodera u kojima žive isključivo milijunaši i milijarderi. Tako u zgradi Park Imperial stanuju reper P. Diddy, televizijski glumac Christopher Meloni i poznati intelektualac Deepak Chopra, dok na adresi 740 Park Avenue svoj životni kutak imaju tajkuni Steve Schwarzman i David koch.

'Ako si već možete priuštiti najbolje, zašto ne?', rekao je na kraju Gross.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene