Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidati od 100 godina

Stižu izbori, a ovako im izgleda desnica: Bizarni likovi, rasisti i gerijatrija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zalet koji je krajnja desnica dobila u posljednje vrijeme mogao bi biti zaustavljen zbog kandidata upitne kvalitete.

Diljem Europe desnica je dobila novi uzlet. Taj trend posebno se odnosi na Francusku gdje bi Front National Marine le Pen mogla odnijeti golem postotak glasova na predstojećim lokalnim izborima.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Bio na 'benignom' zahvatu Osnivač francuske Nacionalne fronte Le Pen u bolnici nakon operacije

Prema jučer objavljenim rezultatima ispitivanja javnog mnijenja Front Nacional ima potporu od 29 posto birača, a slične brojke zbog kojih krajnja ljevica ima razloga biti optimistična, pokazuju i ostale ankete provedene posljednjih dana.

Ankete pokazuju i da je u ovoj zemlji došlo do polarizacije političkog razmišljanja nakon napada na Charlie Hebdo i pariški supermarket. Pokazalo se o i jačanje potpore za Le Peninu autoritativnu, nacionalističku, anti-imigrantsku i anti-europsku politiku od strane srednjeg sloja.

Ksenofobi i ultradesničari 'potopili' vladajuće političke stranke

A da je i nakon 'de-demonizacije' stranke u FN ostao velik broj rasista i antisemita dokazuje i njihova aktivnost na društvenim mrežama u kojem veličaju Marine le Pen kao 'novog Hitlera koji će očistiti Francusku'.

FN ima i cijelu garnituru kandidata starijih od 90 godina, među kojima je i Henriette Frantz koja je nedavno proslavila stoti rođendan.

Upravo zbog upitne kvalitete kandidata FN bi mogla biti zaustavljena u svom 'velikom pohodu' na francusku političku scenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene