Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ledeni udar

Stiže arktička hladnoća! Nad Balkanom će se nadviti oluja, moglo bi pasti oko 50 centimetara snijega

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Znatna količina arktičke hladnoće krenula je prema istočnoj, središnjoj i jugoistočnoj Europi, a najhladnije će biti tijekom vikenda i početkom sljedećeg tjedna.

 

Najhladnije će biti na jugu Europe gdje će se nad Balkanom nadviti snažna zimska oluja koja će donijeti veće količine snijega na području od Rumunjske do Ukrajine. 

Hladno vrijeme koje dolazi s Arktika prvo dolazi do Grčke, a zatim će ojačati prema Bugarskoj, Rumunjskoj, Moldaviji i Ukrajini sa subote na nedjelju, kada će pasti veća količina snijega, piše Severe Weather Europe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Epska bitka Poznati lanac brze hrane unosi razdor među Hrvate: Na čijoj ste strani?

Pročitajte i ovo Ilustracija Loše rješenje Dalmatinac nije imao za registraciju auta pa se domislio rješenju: Kada je policija ugledala auto, osebujna ideja mu je prisjela

Snijeg će prekriti područja od Sofije preko Bukurešta prema Odesi i Kijevu u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Spasioci ispred srušenog tunela Silkyara u indijskoj državi Uttarakhand Utrka s vremenom Radnici još uvijek zarobljeni u indijskom tunelu, spasioci imaju problema s opremom

Predviđa se da bi moglo pasti oko 50 centimetara snijega i to u vremenu od 36 do 48 sati. Osim snijega, puhat će i snažan vjetar. 

Ovo hladno razdoblje trajat će do kraja studenog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene