Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Letjelica s turistima

VIDEO Srušio se helikopter sa 16 osoba u jezero u Rusiji: Poginulo ih osam, ronioci tragaju za njihovim tijelima

Helikopter MI-8 u kojemu se nalazilo 16 osoba srušio se u četvrtak rano ujutro na Kamčatki, poluotoku na ruskom dalekom istoku, priopćila je hitna služba.

Strahuje se da je osmero ljudi poginulo nakon što se helikopter u kojem je bilo 16 ljudi, većinom turista, srušio u jezero na poluotoku Kamčatki.

Pročitajte i ovo Napad na oblast Harkiv Ukrajinsko-ruska granica VIDEO "Rusija je započela novi val napadačkih akcija": Evo kako izgleda ruski napad na ukrajinsku oblast, ima stradalih Teško naoružanje slave Dan pobjede FOTO Putin postrojio teško naoružanje i vojsku na Crvenom trgu, zaprijetio Zapadu: "U borbenoj smo pripravnosti!"

Zaposlenici parka prirode vidjeli su dolazak dva glisera na mjesto pada nekoliko minuta nakon nesreće. Prema njihovim izjavama, osmero osoba s potonulog helikoptera uspjeli su doplivati na površinu s devet metara dubine. Dvoje preživjelih je u teškom stanju, piše CNN.

Temperatura vode u jezeru je oko 5 stupnjeva pa su preživjele od pothlađivanja i sigurne smrti dijelile sekunde. Putnici su uspjeli pobjeći iz potonule letjelice kroz vrata za prtljagu koja su se u padu otvorila, rekao je jedan od lokalnih dužnosnika.

Osam drugih osoba za sada se vode kao nestali, iako je velika bojazan da nisu preživjeli. Tijeka poginulih najvjerojatnije su na dnu Kurilskog jezera, prenijela je agencija Interfax.

U jezeru su ronioci koji zbog prevelike dubine i hladnoće nisu uspjeli zaroniti do helikoptera. Pretpostavlja se da se helikopter srušio u jezero zbog guste magle te da je pilot sletio na površinu vode misleći kako se radi o čvrstoj podlozi.

Helikopter s 13 putnika i tri člana posade prevozio je turiste iz Moskve i Sankt-Peterburga, izvijestila je novinska agencija RIA.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene