Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio antičkog zida u Pompejima urušio se, objavile su talijanske vlasti u subotu, gotovo godinu dana nakon što se u tom drevnom rimskom gradu koji se nalazi nedaleko od Napulja urušila 'Kuća gladijatora', prenose agencije.


Dio unutarnjeg zida duljine oko četiri metra u području grada poznatom kao Porta Nola urušio se u noći s četvrtka na petak nakon obilnih kiša i lošeg vremena u regiji, objavio je lokalni arheološki ured. Riječ je o dijelu arheološkog nalazišta koje turisti rjeđe posjećuju, objavio je ured, dodajući da je šteta 'ograničena', navodi Reuters.

Najnovije urušavanje u tom drevnom rimskom gradu uništenom u erupciji obližnjeg vulkana Vezuva ukazuje na loše održavanje i nedovoljno ulaganje u zaštitu jednog od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu. Riječ je o posljednjem u nizu urušavanja antičkih ruševina u Pompejima koje je kulminiralo u studenome prošle godine kad se do temelja srušila 'Kuća gladijatora', nazvana tako jer su gladijatori ondje imali vježbališta.

Arheolozi, komentatori i oporbeni političari optužili su tada vladu talijanskog premijera Silvija Berlusconija za nemar i loše upravljanje tim arheološkim nalazištem koje je UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine. Pompeji su rimski grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. kolovoza 79. godine. Bili su zatrpani pod slojem pepela 1.600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. (Hina)

Vezani članci Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Zidari su sigurno ponosni na svoje radove, ali ovim nesretnicima su samo izvor boli Donald Trump (Foto: AFP) Trump će proglasiti izvanredno stanje u SAD-u da bi financirao izgradnju zida na granici s Meksikom