Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaplijenjeni laptop Miloša Simovića i njegov sadržaj, predmet je od velikog interesa kako za srpsku policiju, tako i tamošnju javnost.


Trenutno nije poznato sadrži li prijenosno računalo podatke pomoću kojih bi se moglo doći do odbjeglih 'zemunaca', no policijski izvori za Press su otkrili jedno - pun je pornografije. 'Pregledali smo računalo i ustanovili kako je ono ispravno i na prvi pogled nema neke posebne mehanizme zaštite, jer se lako uključuje, a odmah su 'iskočile' 'gole ženske'', tvrdi izvor iz srpskog MUP-a za Press.

Vezani članci Internet prevara, ilustracija Milijunska prijevara: Diljem Europe putem lažne e-mail adrese prodavali fiktivne COVID zaštitne proizvode Pedofilija na internetu, ilustracija U kampu u Bujama snimao golu djecu: Uhićen 41-godišnji Slovak

>> VIDEO: Pogledajte kako je uhićen Miloš Simović

'Sigurno unutra nije projektni arhitektonski nacrt, niti doktorska disertacija. To mu je ili bio najsigurniji način za komunikaciju, ili se unutra nalaze neki bitni dokumenti i kompromitirajući materijal. Možda se nadao kako će izbjeći uhićenje, pa je ponio računalo, da mu ne bi odao tragove kretanja i kontakte', smatra detektiv Slobodan Pajić. No, postoje i oni koji vjeruju kako u Simovićevom računalu ne postoji ništa spektakularno.

'Puno je pametnije dokumente poslati na neki svoj e-mail, ili ako je neki golemi materijal u pitanju, postaviti sve to na neki server. Ipak, najbolje bi bilo da, ako istraga ne nalaže drugačije, nadležni kažu što se nalazi unutra', kaže profesor Fakulteta sigurnosti u Srbiji, Goran Mandić.

Niti Specijalni sud u Srbiji ne zanima Simovićev laptop. 'A što bi nas interesiralo, što ima u laptopu Miloša Simovića?! Mi smo njemu presudili i on je upućen na izdržavanje pravomoćne kazne. Jedino ako to bude u interesu neke druge istrage, sud će tražiti da se taj laptop pretraži, ali toga za sada nema', zaključila je glasnogovornica suda Maja Kovačević.