Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: U sukobima najmanje 116 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 116 osoba, među kojima više od 100 vojnika Šri Lanke ubijeni su u ofenzivi vojske na tamilske pobunjenike na sjeveru zemlje, naveli su tamilski pobunjenici.

'Vojska Šri Lanke izgubila je više od 100 vojnika u sukobu, a 400 ih je ranjeno', prema priopćenju Oslobodilačkih tigrova tamilskog Elama u kojem se dodaje da je 'šesnaest hrabrih boraca LTTE žrtvovalo živote u tim sukobima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U novim sukobima na Šri Lanki 43 poginulih Slika nije dostupna Najmanje 140 mrtvih u sukobima

Prema prethodnoj bilanci ministarstva obrane u Šri Lanki su se vodili najžešći sukobi u posljednjih 18 mjeseci u kojima je ubijeno najmanje 90 ljudi.

Osim oko stotinu ranjenih u redovima LTTE, 84 vojnika su teško ranjeni u toj ofenzivi pokrenutoj prije zore, navodi ministarstvo.

Ali službene bilance navode podatke o 127 ubijenih i nestalih vojnika.

Bivši Cejlon, neovisan od 4. veljače 1948., ima 20 milijuna stanovnika. Tamo traje najstariji sukob u Aziji.

Od 1972. Tamilski tigrovi, hinduisti, bore se za neovisnost od sjevera i sjeveroistoka zemlje nastanjenih 75 posto budističkim singalezima.

U tri desetljeća ubijeno je između 60.000 i 70.000 ljudi i nekoliko tisuća nakon nastavka nasilja krajem 2005. kada je izabran predsjednik Mahinda Rajapakse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene